ΤΟΠΙΚΑ

Εθνική Ελλάδος… βιάσου!!!

εθνική-ελλάδος-βιάσου-851206

Η Εθνική Ελλάδος είναι έτοιμη… και βιάζεται να δώσει απαντήσεις στους επικριτές της, αλλά και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Euro 2008… Η Εθνική Ελλάδας, το βράδυ (21:45, ΝΕΤ) θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο «Βαλς Σίτζενχαϊμ» του Σάλτσμπουργκ τη Ρωσία. Στο ντέρμπι των «χαμένων» της πρώτης αγωνιστικής, όποιος ξαναχάσει… χάνεται, καθώς ο συνδυασμός αποτελεσμάτων που θα απαιτείται για να συνεχίσει, ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας (τριπλή ισοβαθμία και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους υπόλοιπους δύο).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να ξεπεράσει την ήττα από τη Σουηδία, που μάλιστα συνοδεύτηκε από κάκιστη εμφάνιση, απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο που αποτελεί έναν από τους «κακούς δαίμονές» του. Ο Ότο Ρεχάγκελ είχε δηλώσει στην Πορτογαλία, πριν τέσσερα χρόνια σε πόσο μεγάλη υπόληψη έχει το ποδόσφαιρο της Ρωσίας.

Ο Ομοσπονδιακός εκλέκτορας προσανατολίζεται σε μια σαφώς επιθετικότερη τακτική σε σχέση με εκείνη της περασμένης Τρίτης, και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει τον αγώνα όπως τελείωσε εκείνον με τη Σουηδία, δηλαδή με τρεις κυνηγούς.
Προβολή… ταινίας είχε το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας χθες (12/6) το βράδυ, και τι ταινίας, θρίλερ! Ο Ότο Ρεχάγκελ μάζεψε τους Έλληνες διεθνείς και κάθισαν όλοι μαζί σχεδόν δυο ώρες, αναλύοντας τον πρώτο αγώνα επί της οθόνης.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήμασταν τόσο αργοί στο παιχνίδι μας. Είχαμε πολλά προβλήματα στο κέντρο και οι Σουηδοί μας το πήραν. Δεν καταφέραμε να δώσουμε ταχύτητα, δεν αλλάζαμε σωστά τη μπάλα και αυτό μας έκανε να είμαστε παθητικοί. Οσον αφορά στην άμυνα, δεν σας είπα ποτέ να μένετε τόσο πίσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνατε αυτό», τους είπε μεταξύ άλλων.
Οι θέσεις στις οποίες αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές προσώπων είναι εκείνες του δεξιού μπακ και της επιθετικής γραμμής.

Ο Ρεχάγκελ δεν είναι ικανοποιημένος από τον Σεϊταρίδη, οπότε ενδέχεται να χρησιμοποιήσει δεξιά τον Τοροσίδη και να βάλει από την άλλη πλευρά τον Βύντρα ή τον Σπυρόπουλο, με προτίμηση στον πρώτο λόγω εμπειρίας. Αν όμως τελικά επιλεγεί ο Σεϊταρίδης, τότε ο Τοροσίδης θα παραμείνει αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Κυργιάκος και Δέλλας, στη μεσαία γραμμή οι Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης είναι «αμετακίνητοι», ενώ στην επίθεση μόνος σίγουρος είναι ο Χαριστέας. Αν ο προπονητής του δεν τον χρησιμοποιήσει στη δεξιά πλευρά, ως συνήθως, και τον στείλει «φουνταριστό», τότε δεξιά αναμένεται να παίξει ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Αμανατίδης ή ο Σαμαράς. Αν ο Χαριστέας παίξει δεξιά, τότε ο Γκέκας (ή ο Σαμαράς) θα παίξουν σέντερ φορ και ο Αμανατίδης (ή ο Σαμαράς) αριστερά. Τερματοφύλακας, φυσικά, θα είναι ο Νικοπολίδης.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι επίσης παίζουν τα «ρέστα» τους, αν και γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι τους λείπει ο «άσος». Ο Αντρέι Αρσάβιν θα είναι στο γήπεδο αλλά μόνο ως θεατής, καθώς θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών που του είχε επιβάλλει η UEFA.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η Ρωσία είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, ένα σύνολο με ποιότητα, ταχύτητα και υψηλή τεχνική, το οποίο για να το καταβάλεις πρέπει να δώσεις το άπαν των δυνάμεών σου.

Η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου (σε έναν αγώνα)

Ομάδα (γκολ) Βαθμοί
1. Ισπανία (4-1) 3
-. Σουηδία (2-0) 3
3. Ελλάδα (0-2) 0
-. Ρωσία (1-4) 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου