ΤΟΠΙΚΑ

Φεύγει με τις ευχές μας η ΑΡΓΩ

φεύγει-με-τις-ευχές-μας-η-αργω-851206

Ολα είναι έτοιμα για τον σημερινό απόπλου της Αργούς από το λιμάνι του Βόλου. Η τελετή απόπλου, που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Βολιωτών και των επισκεπτών, πραγματοποιείται μπροστά από την είσοδο του Λιμεναρχείου Βόλου στις 9 το πρωί.
Η Αργώ από νωρίς χθες το μεσημέρι έχει ήδη ελλιμενιστεί μπροστά στην είσοδο του Λιμεναρχείου, ενώ παραπλεύρως έχει «δέσει» και το συνοδευτικό πλοίο της HELLENIC SEAWAYS.
«Ξημερώνει μία ιστορική μέρα για την πόλη δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με αφορμή τον απόπλου. Ο Βόλος υπερήφανος για τη νέα Αργώ, γιορτάζει την αναχώρησή της. Ο απόπλους του πλοίου, του φορτωμένου με συμβολισμούς, με το μυστήριο και τη γοητεία του Μύθου, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στην παραλία του Βόλου, μετουσιώνεται σε αληθινό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των λαών της ίδιας περιοχής.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Να ευχηθούμε κατευόδιο στους σύγχρονους Αργοναύτες και την «Αργώ» που υπηρετεί πολλαπλώς τον πολιτισμό, συμβάλλει στην ανάδειξη όψεων της τοπικής ιστορίας, συνεισφέρει στη δημιουργία δεσμών φιλίας, συνεργασίας, ειρήνης και αδελφότητας μεταξύ των λαών στο νέο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης.»
Η σεμνή τελετή για τον απόπλου θα συνδυαστεί με το «μουσικό κατευόδιο» με αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου και με σολίστ τους κ.κ. Βασίλη Αγροκώστα και Χρήστο Παπάζογλου.
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Βολιώτης μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.
Προς τους συγκεντρωμένους θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο Θανάσης Νάκος από την πλευρά της κυβέρνησης και ο πλοίαρχος του πλοίου κ. Απόστολος Κούρτης.
Στο πλοίο συνοδείας από την πλευρά του Δήμου Βόλου σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Μιλτ. Ζιάκας, ενώ θα υπάρχουν και στελέχη από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου, τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με τη διαχείριση και τη διανομή του εποπτικού υλικού που μεταφέρθηκε χθες στο πλοίο συνοδείας. (υλικό της ΝΑΥΔΟΜΟΣ και του Δήμου, δώρα για τους υπεύθυνους των πόλεων όπου θα προσεγγίσει η Αργώ, προτζέκτορας για την προβολή βίντεο με το ταξίδι και το Μύθο της Αργούς, μπάνερς, σταντς κ.α.).
Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο πλοίο θα υπάρχουν γιατρός και φυσιοθεραπευτής, ενώ χθες ο Δήμαρχος Βόλου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια της Γερμανίας, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες ότι ο απόπλους του πλοίου θα καλυφθεί «ζωντανά» από το κρατικό κανάλι της RAI, ενώ κάποια στιγμή στιγμιότυπα από το ταξίδι θα δείξει και το CNN.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολιτιστικές εκδηλώσεις υποδοχής της Αργούς στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία και στη Βενετία, όπου στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε περίοπτο σημείο τη πόλης θα συμμετέχουν και τα μέλη του σωματείου των λεμβούχων που διακινούν με τις περίφημες γόνδολες πρόσωπα και εμπορεύματα στα κανάλια της λιμνοθάλασσας.
Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο Δήμαρχος θα είναι παρών στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την Αργώ στον Πειραιά και στην Πάτρα, ενώ συνεργάτες του Δημάρχου σημείωναν χθες ότι αν του επιτρέψουν οι υποχρεώσεις στην άφιξη του πλοίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας είναι πιθανό να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η «Αργώ» θα φτάσει στον Πειραιά στις 22 Ιουνίου, ενώ στην Πάτρα θα είναι στις 29 Ιουνίου.
Για την παρουσία του πλοίου στους ενδιάμεσους σταθμούς έχουν δηλώσει συμμετοχή και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Σημειώνεται πως οι κωπηλάτες είναι συνολικά 75, από τους οποίους πενήντα θα είναι αυτοί που θα κωπηλατούν καθημερινά και οι οποίοι θα διανύουν καθημερινά από 10 έως 45 ναυτικά μίλια, ενώ οι υπόλοιποι θα αναπαύονται στο πλοίο συνοδείας. Στο πλοίο, όπως και στη μυθική Αργώ, θα υπάρχει και γυναίκα, αφού υπάρχουν τρεις συνολικά κωπηλάτες που είναι γένους θηλυκού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου