ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή κλίματος στην Εθνική ομάδα και με αλλαγές στην 11άδα αύριο με Ρωσία

αλλαγή-κλίματος-στην-εθνική-ομάδα-και-851206

Σε ρυθμούς Ρωσίας είναι από χθες Πέμπτη η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε μετά το 24ωρο χαλάρωμα την προετοιμασία της για το αυριανό (9.45 μ.μ.) πιο κρίσιμο ματς του Δ ομίλου του EURO 2008. Ο Οτο Ρεχάγκελ τόνωσε το ηθικό των διεθνών, εκείνοι σήκωσαν το κεφάλι και οι αλλαγές στην 11άδα θεωρούνται δεδομένες.
Οι περισσότεροι διεθνείς έχουν την άποψη ότι έγινε λάθος προσέγγιση του αγώνα υπό την έννοια ότι στη Σουηδία αποδόθηκε υπερβολικός σεβασμός, καθώς και οι Σκανδιναβοί είχαν τα προβλήματά τους: ανέτοιμους τους Ιμπραΐμοβιτς και Λιούγκμπεργκ, άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια (μετά τις δηλώσεις Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς) και μέτρια αγωνιστική κατάσταση.
Παράπονα έχει όμως και ο Ρεχάγκελ από αρκετούς διεθνείς, καθώς ήταν οφθαλμοφανές πως αρκετές από τις οδηγίες του για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν εισακούστηκαν. Τους το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα («δεν παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει»).
Ο έμπειρος Ρεχάγκελ, που πλέον γνωρίζει άριστα την ελληνική ψυχοσύνθεση, είδε ότι η ήττα κινδυνεύει να πάρει τους παίκτες του «από κάτω» και την Τετάρτη προσπάθησε να τους ανεβάσει ψυχολογικά:

«Ο αγώνας με τη Σουηδία είναι παρελθόν. Κοιτάζουμε μπροστά, στο επόμενο παιχνίδι. Για να πάρουμε όμως τα αποτελέσματα που μας αξίζουν πρέπει να βελτιωθούμε. Ακόμη δεν χάθηκε τίποτα. Θέλω να βλέπω ψηλά τα κεφάλια σας».

Ύστερα από την ήττα από την Σουηδία, δεν υπάρχουν περιθώρια βαθμολογικής απώλειας στο παιχνίδι με την Ρωσία και οι παίκτες το γνωρίζουν πολύ καλά. Εκνευρισμένοι και πεισμωμένοι από την σκληρή κριτική που τους ασκήθηκε από τον διεθνή Τύπο, μοιάζουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στο ματς με τους Ρώσους για να αντιστρέψουν και να προστατέψουν την εικόνα τους, ως ομάδα και δη ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Ωστόσο, ξέρουν και τις δυσκολίες που εγκυμονεί το παιχνίδι του Σαββάτου και αυτό φάνηκε από αρκετές… ατάκες κάποιων στα αποδυτήρια.
«Δεν έπρεπε να παίξουμε τόσο πίσω με την Σουηδία. Έπρεπε να παίξουμε 4-3-3, όπως παίζουμε τα τελευταία χρόνια. Με τη Ρωσία ή την Ισπανία, αν παίξουμε πολύ επιθετικά, ίσως να έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Είναι ομάδες, που αν βρουν κενούς χώρους, μπορούν να σε συντρίψουν» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Όσο αφορά στις αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο Οτο Ρεχάγκελ στον «τελικό» με τη Ρωσία ο Γερμανός προπονητής ανακατεύει τα χαρτιά του, αφού έχει αναφερθεί σε 4-5 παίκτες που παράκουσαν τις εντολές του και ίσως αυτοί «πληρώσουν το μάρμαρο» για την ήττα.
Το βέβαιο είναι πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με σύστημα 4-3-3 και με τους Σαλπιγγίδη, Λυμπερόπουλο, Σαμαρά και Γιαννακόπουλο να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.
Αντίθετα, είναι αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με τον Αμανατίδη, ο οποίος δεν ξεκίνησε κόντρα στη Σουηδία και ήταν ο πιο επικριτικός για την εικόνα της Εθνικής ομάδας…
Πάντως ο «Οθωνας» με την Ρωσία, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από την αρχή τον Γιάννη Αμανατίδη και θέτοντας εκτός ενδεκάδας πιθανόν τον Παρασκευά Αντζα.

Οσον αφορά την ΕΠΟ, ο Βασίλης Γκαγκάτσης επιχείρησε να ισορροπήσει την κατάσταση.
«Κρατήστε ψηλά τα κεφάλια. Ακόμα δεν χάθηκε τίποτα και βρισκόμαστε εντός στόχου, που είναι η πρόκριση στους 8. Δείξτε το καλό σας πρόσωπο στην αναμέτρηση με τη Ρωσία», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, που επισκέφθηκε τους παίκτες στη χθεσινή προπόνηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου