ΤΟΠΙΚΑ

Μαζεύει… τα κομμάτια της η Εθνική, κάνοντας νέα αρχή το Σάββατο με Ρωσία

μαζεύει-τα-κομμάτια-της-η-εθνική-κάν-851206

Ο αγώνας του Σαββάτου με τη Ρωσία είναι τώρα μονόδρομος. Οχι μόνο για την εθνική μας, αλλά και για τη Ρωσία, που επίσης ξεκίνησε με ήττα στον Δ’ όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά το αποτυχημένο ντεμπούτο κόντρα στη Σουηδία (2-0), γνωρίζει πολύ καλά πως κόντρα στην «αρκούδα», παίζει το τελευταίο της χαρτί. Ούτε η ισοπαλία καλύπτει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς την τελευταία αγωνιστική υπάρχει περίπτωση να έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο. Οπως και να έχει η κατάσταση, αυτό που πρέπει να γίνει το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι διεθνείς μας, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως στα ματς που απομένουν θα τα δώσουν όλα, προκειμένου να καταφέρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο, αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η Εθνική ομάδα στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στο Euro 2008 εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών . Η Εθνική πέραν του συστήματος που είχε επιλέξει ο Ότο Ρεχάγκελ και το οποίο την είχε περιορίσει σε αμυντικό ρόλο, υπέπεσε σε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις που έγιναν, αποτέλεσμα να μην μπορέσει να γίνει επικίνδυνη επιθετικά. Επίσης, μετά το 60ο λεπτό, ήταν εμφανή τα σημάδια κούρασης, που μετά τα δύο γκολ έκαναν ακόμη πιο «βαριά» τα πόδια των διεθνών.
Η επόμενη μέρα βρήκε άπαντες προβληματισμένους στο στρατόπεδο της Εθνικής, αφού η ήττα από την Σουηδία ήταν αναμφίβολα κακό αποτέλεσμα. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να καλύψει μεγάλο χαμένο έδαφος και αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία να παρουσιάσει βελτίωση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η περιπέτεια της στο Euro θα τελειώσει πρόωρα. Ο Ότο Ρεχάγκελ θα προσπαθήσει να επισημάνει κάποια πράγματα στους διεθνείς προκειμένου να αποφευχθούν το Σάββατο, ανάλογα λάθη με αυτά του προχθεσινού ματς.
Κάποτε το 2004 γράφτηκε ότι ο Ρεχάγκελ έκανε το μαγικό. Γνωρίζοντας ότι ο Ελληνας δεν έχει τακτική, στηρίχθηκε στη δύναμη, τον πατριωτισμό, το πάθος και την αυταπάρνηση. Δημιούργησε δηλαδή ένα “στρατό του βουνού”, που με κλεφτοπόλεμο αιφνιδίασε.
Κέρδισε μάχες και τον πόλεμο, αλλά αυτή τη φορά οι “τακτικοί στρατοί” γνώριζαν τι θα αντιμετωπίσουν. Και κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη. Λάβετε υπόψη μάλιστα ότι οι εθνικές ομάδες δεν είναι και τόσο “τακτικοί στρατοί”, αφού δεν έχουν την ομοιογένεια και την τακτική του συλλογικού επιπέδου.
Το θέμα είναι τώρα πώς ένας άτακτος στρατός μπορεί να ανασυγκροτηθεί σε τρεις μέρες… Οχι να παίξει καλύτερα, γιατί αυτό δεν γίνεται, αλλά να επαναφέρει την ψυχολογία που θα του επιτρέψει να ελπίζει, όσο κρατάει τις θέσεις στα ταμπούρια του. Γιατί με τόσους ανασταλτικούς μέσους δεν μπορείς να βγεις μπροστά.
Και η δήλωση του Οτο Ρεχάγκελ, ότι θα δεχόμαστε πέντε γκολ αν παίζαμε ανοικτά, μην σας ξενίζει. Δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Μακάρι να μην γίνει, αλλά πολλοί θυμήθηκαν το 1994 με τις τρεις ήττες και τα 0-10 τέρματα!
Ωστόσο σαν φίλαθλοι καλούμαστε τώρα να μείνουμε κοντά στην Εθνική και στα δύσκολα. Οσοι είναι στην Αυστρία να μείνουν κοντά και να αντλήσουν ενθουσιασμό από τη συμμετοχή και την παρουσία. Γιατί κάποτε πρέπει να μας χαροποιούν και αυτά, όχι μόνο οι νίκες

*Λίγο νωρίτερα από το ματς της Εθνικής, προχθές έγινε το άλλο παιχνίδι του Δ’ Ομίλου ανάμεσα σε Ρωσία και Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» έκαναν επίδειξη δύναμης νικώντας 4-1 την «αρκούδα» αν και στο αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζεται η εικόνα του παιχνιδιού. Τον αγώνα παρακολούθησαν άνθρωποι της ελληνικής ομάδας, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για την προσεχή αντίπαλο Ρωσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου