ΤΟΠΙΚΑ

Νέες απολύσεις στο Praktiker ~ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

νέες-απολύσεις-στο-praktiker-μαζι-με-μειωσεισ-481591

Δύο νέες απολύσεις στο Praktiker. Στην «πρέσα» οι μισθοί των εργαζομένων.

Ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας καταγγέλλει τη διοίκηση της PraktikerHellas καθώς και τη διεύθυνση του καταστήματος Βόλου για δύο απολύσεις και για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων υπογραμμίζοντας ότι «η γερμανική πολυεθνική Praktiker συνεχίζει ακάθεκτη τη διαδικασία «εξόντωσης» του προσωπικού της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο κατάστημα του Βόλου».
Την τελευταία εβδομάδα η διεύθυνση του καταστήματος Βόλου προχώρησε σε 2 απολύσεις εργαζομένων ενός χειριστή κλαρκ και ενός πωλητή.

Απολύσεις που σύμφωνα με το σύλλογο εμποροϋπαλλήλων «η αιτιολογία τους είναι πέραν κάθε λογικής και νομιμότητας καθώς είναι προφανής ο σκοπός της εταιρείας, να καταργήσει τις ειδικότητες, προκειμένου να μείνουν στα καταστήματα ελάχιστοι εργαζόμενοι-λάστιχο που θα τα κάνουν όλα. Ήδη το Praktiker Βόλου βρίσκεται στα όρια της δυσλειτουργίας, αφού το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά.»

Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας καταγγέλλει τη διεύθυνση του τοπικού παραρτήματος του Praktikerκαι επισημαίνει αναφερόμενος στο διευθυντή «Ως πιστός τοποτηρητής των γερμανικών συμφερόντων στην πόλη μας, ο εδώ διευθυντής έχει έρθει από την Αθήνα εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και απολύοντας βολιώτες εργαζόμενους. Περιφέρεται στο κατάστημα με ύφος Καίσαρα σε Κολοσσαίο, μοιράζοντας απειλές ,γραπτές επιπλήξεις και απολύσεις χωρίς λογική αιτιολόγηση.

Είναι απο τους πρωτεργάτες της εγκαθίδρυσης αντεργατικών μέτρων στην εταιρεία και ήδη υπό την απειλή της απόλυσης ανάγκασε το προσωπικό του καταστήματος να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας κατά 7 % την πρώτη απο τις πολλές που θα επιχειρήσει η Praktiker Hellas».

Οι εμποροϋπάλληλοι υποστηρίζουν ότι το τοπικό κατάστημα είναι κερδοφόρο και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με το Σωματείο εργαζομένων της εταιρείας προχωρά σε μειώσεις ενώ επίσης η διοίκηση της Praktiker Hellasπροτίθεται να καταργήσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχουν υπογράψει οι 1.200 εργαζόμενοι πανελλαδικά και να την αντικαταστήσει με ατομικές συμβάσεις, απειλώντας ακόμη και με απολύσεις όποιους εργαζόμενους αρνηθούν να την υπογράψουν.

Ο Σύνδεσμος καλεί την Επιθεώρηση εργασίας Βόλου να επιληφθεί άμεσα καθώς και ΕΚΒ, σωματεία ,φορείς και τους πολίτες της Μαγνησίας στην πλήρη αλληλεγγύη τους στους πληττόμενους εργαζομένους του καταστήματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου