ΤΟΠΙΚΑ

Βαρέθηκαν τα μεγάλα και παχιά λόγια…

βαρέθηκαν-τα-μεγάλα-και-παχιά-λόγια-851206

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου η χθεσινή απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, που προσπαθεί να αποσείσει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν στο θέμα του περιφερειακού δρόμου στα 4½ χρόνια που είναι η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ανακοίνωση γίνεται σε μία χρονική στιγμή, όπου η τοπική κοινωνία στο Πολεοδομικό Συγκρότημα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους, για να διαδηλώσει για την ολιγωρία των αρμοδίων του ΥΠΕΧΩΔΕ και την απαίτησή της να δώσει λύσεις επαρκείς για την ασφάλεια του δρόμου.
Μπορεί όντως, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός, τα αρχαιολογικά ευρήματα να αποτέλεσαν, εν μέρει, ανασταλτικό παράγοντα για την έγκαιρη αποπεράτωση του δρόμου, από εκεί και πέρα όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί τις κυβερνητικές ευθύνες.
Ακόμη και η εργολαβία – σκούπα, όταν αποπερατωθεί, δεν αποδεικνύεται επαρκής για την ολοκληρωμένη αποπεράτωση του δρόμου, αφού δεν υπάρχουν τόσο τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της Νέας Ιωνίας, όσο και τα απαραίτητα ηχοπετάσματα για την προστασία των περιοίκων του περιφερειακού από το θόρυβο των αυτοκινήτων.
Επιπλέον ο υφυπουργός ζητά από του κατοίκους να δεχθούν τις πρωτόδικες τιμές του δικαστηρίου και να αποδώσουν τις ιδιοκτησίες τους για τη διέλευση του δρόμου μετά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, απεμπολώντας έτσι το συνταγματικό δικαίωμά τους για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε δεύτερο βαθμό για την εξασφάλιση μεγαλύτερου τιμήματος.
Τέλος υπάρχει και το ζήτημα που έχει να κάνει με την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων στα Μελισσάτικα, στο Φυτόκο και την οδό Ιωλκού. Έργα που είναι απολύτως αναγκαία, για να μην καταντήσει ο περιφερειακός ουσιαστικά ένας εσωτερικός δακτύλιος μέσα στην πόλη. Έργα για τα οποία δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση μέχρι τώρα από το Υπουργείο για ένταξη και χρηματοδότηση.
Τέλος είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας σηκώθηκαν από τον… καναπέ τους και βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν για τις εγκληματικές ολιγωρίες των υπευθύνων, και απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα για την υλοποίηση του περιφερειακού δρόμου σε ένα μεγάλο αστικό επαρχιακό κέντρο, που δυστυχώς έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μοναδική περιοχή που δεν έχει περιφερειακό δρόμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου