ΤΟΠΙΚΑ

Κωμωδία με την υπογραφή του Σακελλάριου

κωμωδία-με-την-υπογραφή-του-σακελλάρι-851206

Την γνωστή κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Δήμου Νέας Αγχιάλου από την Τρίτη 17 έως την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου. Το έργο “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”, είναι από τα αγαπημένα έργα του συγγραφέα και στηρίζεται στις συμπτώσεις, στην παραπλάνηση και στην υποκρισία των προσώπων, όπου η άψογη διαγραφή των χαρακτήρων και οι κωμικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ήρωες, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κεφάτου, πολύ διασκεδαστικού και διδακτικού έργου που συνεχίζει να παραμένει επίκαιρο.
Στο συγκεκριμένο έργο ο συγγραφέας θίγει την κρίση ενός ζευγαριού εξ αιτίας της απιστίας του άντρα. Ο ήρωας του έργου, θέλοντας να απουσιάζει από το σπίτι του κατά διαστήματα και να συναντιέται με την ερωμένη του, εφευρίσκει ένα κόλπο. Ένα παιδικό φίλο, τον Λευτεράκη, που μένει στην Πάτρα και πρέπει να τον επισκέπτεται.
Η γυναίκα του, μαθαίνοντας την απάτη του άντρα της, εμφανίζει ξαφνικά τον Λευτεράκη, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα να τους επισκεφθεί. Αυτό το γεγονός δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον ήρωα του έργου κατά πόσο υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει Λευτεράκης με απρόβλεπτα κωμικά γεγονότα. Στο τέλος ο ερχομός ενός παιδιού θα συμβιβάσει και θα μονιάσει το ζευγάρι.
Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, Μουσική επιμέλεια Αντώνη Μαραγκάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, Βοηθού σκηνοθέτη, Παναγιώτα Χαλεπλή. Τους ρόλους υποδύονται (με σειρά εμφάνισης) οι: Έλενα Κρυωνά, Βασίλης Ασδεράκης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Θάλεια Δήμου, Αθηνά Γκόβαρη, Νίκη Παρδάλη, Παναγιώτης Γκόβαρης, Χαρούλα Σκοπιανού, Σμαρούλα Ερρινάκη, Γιάννης Σκοπιανός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου