ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Προσλαμβάνει… μόνο υπαλλήλους άνδρες

συνεταιριστικη-τραπεζα-θεσσαλιασ-πρ-851206

Τακτικές ρατσιστικών διαθέσεων και απαξίωσης του γυναικείου φύλλου θυμίζει η προκήρυξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για πρόσληψη οικονομικών στελεχών, η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για την κάλυψη των αναγκών της προτίθεται να προσλάβει άρρενες υπαλλήλους των προσόντων που στη συνέχεια παρατίθενται και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις».
Ειδικότερα πρόκειται για προκήρυξη θέσεων εργασίας της προαναφερθείσας τράπεζας, η οποία δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα την Τρίτη 10 Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι η θέση που προκηρύσσεται δεν απαιτεί ιδιαίτερα προσόντα στα οποία μπορεί να ανταποκριθεί μόνο κάποιος άντρας, υπάρχει ωστόσο διαχωρισμός φύλλου.
 Η θέση αφορά σε οικονομικά στελέχη με κατοχή πτυχίου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από Οικονομικές Σχολές ή Διοίκησης Επιχειρήσεων (δεν περιλαμβάνονται πτυχιούχοι ΤΕΙ/ΑΤΕΙ) και είναι επιθυμητή η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Απαραίτητη συνολική εμπειρία κατ’ ελάχιστον τριετή (και αθροιστικά υπολογιζόμενη).
 Επιθυμητή η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας
 Καλή γνώση χρήσης Η/Υ
 Επικοινωνιακές ικανότητες
 Οργανωτικές ικανότητες
 Ικανότητα εργασίας σε ομάδα
 Ηλικία μέχρι 38 ετών (γεννηθέντες από 7/6/1970 και μετά)
 Να είναι ο ίδιος ο υποψήφιος ή τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του μόνιμος κάτοικος στο Νομό Μαγνησίας.
Σε επικοινωνία που είχε ο «Ταχυδρόμος» με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Λάππα ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για μια θέση, η οποία απαιτεί εξειδικευμένα στελέχη και ιδιαίτερα ανέφερε πως «δεν είναι μια θέση η οποία μπορεί να καλυφθεί από «τζούνιορ», χρειαζόμαστε κάποιον με εξειδίκευση σε ειδικούς τομείς, καθώς οι προσληφθέντες θα στελεχώσουν ειδικές μονάδες διαχείρισης και πρόκειται για μια θέση, η οποία απαιτεί τα άτομα να βρίσκονται σε διαρκή μετακίνηση σε όλη τη Θεσσαλία».
Ο κ. Λάππας υπογράμμισε δε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία πως βασικός στόχος της εταιρίας είναι να διασφαλίσει το απρόσκοπτο της εταιρίας και η προκήρυξη αποτελεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Ό,τι αφορά στη ρατσιστική διάθεση της προκήρυξης ο κ. Λάππας απάντησε χαρακτηριστικά πως «ποια γυναίκα στην ηλικία που ζητάμε δεν είναι παντρεμένη ή έχει παιδιά και υποχρεώσεις, ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις προϋποθέσεις που απαιτεί η θέση; Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω κανένα άλλο σχόλιο».
Καταδεικνύεται, δηλαδή, ότι η διασφάλιση της ισότητας απαιτεί πολυδιάστατη προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μέτρων πολιτικής σε όλους τους τομείς.
Η ισότητα των φύλων και η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές, αφορούν σην παροχή στις γυναίκες ίσων ευκαιριών στην κοινωνία, την εκπαίδευση, την οικονομία, την αγορά εργασίας και στα κεντρικά και τοπικά όργανα πολιτικής εξουσίας. Αφορούν επίσης σε μια δίκαιη κατανομή μεταξύ των δύο φύλων όλων των ευθυνών και των υποχρεώσεων του δημοσίου και του ιδιωτικού βίου. Εν τέλει αφορούν στο σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων του μισού πληθυσμού της Ευρώπης, αφορούν στις δημοκρατικές αξίες πάνω στις οποίες έχει θεμελιωθεί η Ε.Ε.

Η Νομοθεσία
Αξίζει να σημειωθεί πως η διεκδίκηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων στην Ευρώπη, υπήρξε μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Από την αναγνώριση του δικαιώματος της ψήφου στις αρχές του 20ου αιώνα πέρασε στη θεσμοθέτηση της αρχής της ίσης αμοιβής για άνδρες και γυναίκες, στην ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και τελευταία στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και στο υπό επικύρωση Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, δηλαδή, από την εποχή της ίδρυσής της θεσμοθέτησε την αρχή της ίσης αμοιβής. Στη συνέχεια προτάθηκε μια σειρά νομοθετικών διατάξεων και μέτρων πολιτικής, με στόχο την διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων πρόσβασης στην απασχόληση, την επαγγελματική κατάρτιση, τις συνθήκες εργασίας και την κοινωνική προστασία. Στη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και 1980, εκδόθηκαν πέντε οδηγίες για την ισότητα στην απασχόληση. Η εναρμόνιση της Ελλάδας με τις οδηγίες αυτές έγινε με τους νόμους 1414/84 και 1483/84, οι οποίοι αποτελούν τη βάση του ελληνικού εργατικού δικαίου, για την ισότητα των φύλων στις εργασιακές σχέσεις.
Η Κοινότητα τονίζει την επιδίωξή της να εξαλειφθούν οι ανισότητες και να προαχθεί η ισότητα στο επίπεδο της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας (άρθρα 2 & 3). Για πρώτη φορά, η ισότητα ορίζεται ως βασικός στόχος της Κοινότητας, ενώ όλα τα όργανα της Ένωσης και τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τους την αρχή της ισότητας σε όλες τις πολιτικές τους (gender mainstreaming).
Σήμερα συνολικά δεκατρείς οδηγίες, μαζί με μια νομολογία περίπου 200 αποφάσεων του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, συνιστούν το εδραιωμένο κοινοτικό κεκτημένο για την ισότητα των φύλων στην απασχόληση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου