ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο χθες ο Μεν. Δασκαλάκης

στο-βόλο-χθες-ο-μεν-δασκαλάκης-483665

Παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας για σύγκλιση στο πρόσωπο ενός υποψηφίου … στη γαλάζια παράταξη για το Δήμο Βόλου. Στο Βόλο χθες ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ και εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Μενέλαος Δασκαλάκης. Είχε συναντήσεις με Γ. Μουλά, Α. Κοπάνα και Μ. Μιτσικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Mέχρι αύριο Παρασκευή αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη Νέα Δημοκρατία για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει η γαλάζια παράταξη στο Δήμο Βόλου. Μπροστά όμως στο ενδεχόμενο να «τιναχθούν» όλα στον αέρα, επιστρατεύθηκε χθες από την Αθήνα ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ Μενέλαος Δασκαλάκης που βρέθηκε στο Βόλο και είχε συναντήσεις με τα τρία στελέχη της παράταξης Αρ. Κοπάνα, Γ. Μουλά και Μιχ. Μιτσικό που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να έχουν τη στήριξη της Ν.Δ στο Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δασκαλάκης που συναντήθηκε αρχικά και με τους τρεις και μετά κατ’ ιδίαν με τον καθένα, επισήμανε στους «μνηστήρες» ότι σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ επιθυμεί την ενιαία κάθοδο στις δημοτικές εκλογές και την νικηφόρα προοπτική στο Δήμο Βόλου.

Υπογράμμισε επίσης ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και ειδικά στο Δήμο Βόλου που είναι η πρωτεύουσα του Νομού και ως εκ τούτου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η μάχη να δοθεί με ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από στελέχη που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Δασκαλάκης μετά τη συζήτηση που είχε και με τα τρία στελέχη της παράταξης , επέλεξε να έχει συζήτηση και με τον καθένα ξεχωριστά προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους και να διερευνήσει τις προθέσεις τους όσον αφορά τη βούληση του κόμματος για ενωτική κάθοδο στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο Δήμο Βόλου.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος επιβεβαίωσε την επίσκεψη Δασκαλάκη και τις συναντήσεις με τους τρεις υποψηφίους ενώ σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εάν ο υποψήφιος της Ν.Δ θα είναι μεταξύ των τριών, ο κ. Κίτσιος απάντησε «εκτιμώ πως ναι». Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ επίσης τόνισε ότι η ανακοίνωση είναι θέμα μίας ή δύο ημερών ενώ επίσης όπως φαίνεται θα προηγηθεί ανακοίνωση διακήρυξης εκ μέρους του υποψηφίου την οποία κατόπιν θα ανακοινώσει ότι στηρίζει η Ν.Δ στη λογική να μην χαρακτηριστεί «κομματικός υποψήφιος».

Προβάδισμα Μουλά;

Οι τελευταίες πληροφορίες συνέκλιναν πάντως ότι μεταξύ των τριών …. στη Ν.Δ φαίνεται να κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του Γιώργου Μουλά, εάν και παράγοντες του κόμματος από την Αθήνα που συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επέμεναν ότι παραμένει μέχρι τελευταία στιγμή ανοιχτό και το ενδεχόμενο καθόδου του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Σούρλα – παρόλο ότι φαίνεται να το έχει ξεκόψει- καθώς επανειλημμένως έχει τονίσει ότι «εάν το θέμα φτάσει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τότε δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου