ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τη δόξα
των μεγάλων
Ζήλεψαν τη δόξα των μεγάλων… ορισμένοι της ΠΑΣΠ και βγήκαν στο μεϊντάνι. Για ένα ψηφοδέλτιο άκυρο, τίναξαν τις εκλογές για την ανάδειξη Γραμματέα στον αέρα και απογοήτευσαν, όσους πίστευαν ότι κάτι έχει αλλάξει.
“Απίστευτα πράγματα…” σχολίαζε χθες μονολεκτικά ο Μανώλης Σκουλάς από το Βόλο που ήταν υποψήφιος και πήγε πολύ καλά. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι δέχονταν συγχαρητήρια για την επικείμενη εκλογή του. Στις 12 τα μεσάνυχτα ήταν τρίτος…
Β.Κ

Οι μαύρες σακούλες
Με μαύρες σακούλες όπως έλεγαν μέλη της ΠΑΣΠ από το Βόλο μετέφεραν κάποιοι τα ψηφοδέλτια εκτός αιθούσης, που γίνονταν η διαδικασία.. Την ώρα της κλοτσοπατινάδας μάλιστα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης με τον κ. Γ. Ανωμερίτη… κουβαλούσαν τα ψηφοδέλτια εκτός για να προφυλάξουν τη διαδικασία όπως είπαν, όμως επειδή είχαν προηγηθεί σκηνές απείρου κάλλους κανείς δεν τους πίστεψε. Η Χαριλάου Τρικούπη τώρα σκέφτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με διαγραφές. Αφού δεν τους πάνε με τίποτα οι εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ γιατί τις συνεχίζουν;
Β.Κ

Στους δρόμους…
Ενώ το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων για την αύξηση της τιμής των διοδίων συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό, ως μήνα σκληρών κινητοποιήσεων για την ολοκλήρωση του έργου του Περιφερειακού χαρακτήρισε τον Ιούνιο, ο νομάρχης. Σύντομα, είπε, έρχονται οι σχετικές ανακοινώσεις.
Πάντως, για το θέμα των διοδίων σήμερα συγκαλείται νέα σύσκεψη, καθώς στο ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζουν να κάνουν τους κουφούς…
Β.Σ.

«Θα πεθάνουμε…»
Προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι κ.κ. Πρίντζος και Χατζόπουλος για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει, όπως είπαν, στην τουριστική κίνηση του νομού, η διαρκής ανάδειξη του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κάνοντας τον Απ. Παπατόλια να επισημάνει ότι είναι προτιμότερο το ενδιαφέρον και η διεκδίκηση μέτρων, παρά το κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί.
Σχόλιο του κ. Χατζόπουλου, προχθές στο νομαρχιακό συμβούλιο, ήταν: «Αν είναι να πεθάνουμε από την πραγματικότητα και όχι από τις ανακοινώσεις του νομάρχη». «Μας πεθάνατε»…, ήταν το αντισχόλιο του κ. Παπατόλια.
Β.Σ.

«Αστυνόμος» περιβάλλοντος
Αφού δεν το ανακοίνωνε κανείς, άδραξε την ευκαιρία να το ανακοινώσει μόνος του και να πάρει και τα καλορίζικα…. Ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γουσουτίδης έκανε γνωστά, στην προχθεσινή συνεδρίαση, τα νέα του καθήκοντα: εντεταλμένος σύμβουλος για την αστυνόμευση του περιβάλλοντος.
Β.Σ.

Το πρόστιμο;
Μπορεί στη διάρκεια της έρευνας για τον προσδιορισμό των πηγών πρόκλησης της αέριας ρύπανσης να μην κατόρθωσαν, λόγω καιρικών συνθηκών, να μετρήσουν τη ρύπανση στο Παλαιό Λιμεναρχείο, όμως εκπρόσωποι της ερευνητικής ομάδας διευκρίνιζαν στο νομαρχιακό συμβούλιο ότι το λιμάνι δεν συμμετέχει στη ρύπανση της πόλης σε ποσοστό μετρήσιμο.
Το ερώτημα του πρώην νομάρχη Ι. Πρίντζου, χαριτολογώντας, ήταν, εάν κατά συνέπεια ο πρόεδρος του ΟΛΒ, απαλλάσσεται από το πρόστιμο.
Β.Σ.

Συνοικία Σπιναλόγκα
Τελικά ορισμένοι έχουν βαλθεί να θέσουν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός των οδών πρόσβασης και αποχώρησης από τη συγκεκριμένη συνοικία, όπως συνεχώς γίνεται τα τελευταία χρόνια, σε λίγο η περιοχή θα θυμίζει Σπιναλόγκα. Θα απαγορεύεται εκ των πραγμάτων η πρόσβαση και η αποχώρηση από τη συνοικία. Πολύ καλά λοιπόν κάνουν οι κάτοικοι και ξεσηκώνονται και μακάρι να αποκλείσουν και την Ιωλκού, απ΄ όπου όλοι διέρχονται ακόμα κι αυτοί που αποφασίζουν για να δουν τι εστί βερίκοκο.
Χ.Μ

Ποιοι αποφασίζουν;
Αυτή η απόφαση για μεταφορά του ΕΚΑΒ Βόλου στην καρδιά του Βόλου στο στενό της οδού Χαρισιάδου, στο κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ, μας γεμίζει θλίψη. Όσο λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις για την πόλη, δεν δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της. Πού θα σταθμεύσουν τα ασθενοφόρα, αν θα εγκλωβίζονται απ΄ τα παρκαρισμένα οχήματα και πόσο ενοχλείται μια γειτονιά με έντονη κίνηση οχημάτων και ανθρώπων, ουδείς το σκέπτεται. Γιατί να το σκεφθεί να μου πείτε, αφού ο μισθός του έτσι κι αλλιώς πέφτει κανονικά. Κάποιοι στενοκέφαλοι διάλεξαν το στενότερο στενό του Βόλου για μια υπηρεσία που βασίζεται αποκλειστικά στην καλή πρόσβαση και στην ελεύθερη κίνηση των οχημάτων της. Είναι ακριβές κι οι ντομάτες να πάρει η οργή. Θα περιμένουμε να πέσει η τιμή και μετά θα δουν…
Χ.Μ

Λόγω αντικειμένου
Τι άνθρωποι του αθλητισμού θα ήταν οι διοικούντες του ΕΑΚ, αν δεν βόλευαν στα γρήγορα τους συμβασιούχους. Αίλουροι πραγματικοί σας λέω. Πέρασαν μέσα από τα παραθυράκια. Καθυστέρηση σκοπιμότητας μέχρι να λήξει το ματς και αντικανονικές ενέργειες, όταν δεν βλέπει ο διαιτητής. Έτσι οι 5 του ΕΑΚ βολεύτηκαν και οι 13 της Υπηρεσίας Καθαριότητας περιμένουν το επόμενο τρένο. Αυτό θα πει ίσα δικαιώματα και ίσες προοπτικές για όλους τους εργαζομένους. Ο σοσιαλισμός στην πράξη.
Χ.Μ

Το εύχεται απ΄
την καρδιά του
Πάντως γνωρίζουμε δήμαρχο, όχι μικρού δήμου, που εύχεται απ΄ τα βάθη της καρδιάς του να ‘ρθούν όσο πιο γρήγορα οι συνενώσεις. Το μηδενικό του έργο, πιστεύει ο κακομοίρης, ότι θα το καλύψει μελλοντική συνένωση. Τέτοια μιζέρια λέμε…
Χ.Μ

Διασυνδέσεις…
Στις… διασυνδέσεις του Ρέστη με τα ΜΜΕ φαίνεται να ποντάρει εκτός των άλλων η Δημοτική Αρχή για το εγχείρημα προβολής του ταξιδιού της Αργούς. Αυτό φάνηκε χθες από την απάντηση που έδωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη χθεσινή συνέντευξη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, εκτός των άλλων ο Βίκτωρας Ρέστης είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αφού κατέχει το 10 % των μετοχών του Συγκροτήματος.
Α.Τ.

Ο Ιβαντσιτς και ο Τσέχωφ
…πάντως σε πρώτη φάση εκείνο που θέλουν οι υπεύθυνοι είναι να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον της τοπικής Κοινής Γνώμης για το ταξίδι. Συνέντευξη χθες, συνέντευξη για την Αργώ και μεθαύριο με την πιθανή παρουσία και του Θανάση Νάκου… Χθες ωστόσο ο Αλέκος Βούλγαρης, είπε ότι οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία αναχώρησης της Αργούς είναι καθημερινές εκτός από σήμερα Τρίτη, που παίζει η Εθνική Ελλάδος για το EURO. Δεν το τολμήσαμε είπε ο Δήμαρχος Βόλου για να διευκρινίσει, ωστόσο, λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ότι σε όσους δεν αρέσει το ποδόσφαιρο, μπορούν στις 9.30 το βράδυ να δουν την ταινία του Κένεθ Μπράνα «Ο Μαγικός Αυλός» από το ομότιτλο έργο του Τσέχωφ και του Μότσαρτ. Άλλωστε και το παρατσούκλι του Ίβαντσιτς είναι Μότσαρτ, πρόσθεσε ο ετοιμόλογος Αντιδήμαρχος που φάνηκε να είναι και αυτός μέσα στο πνεύμα της ποδοσφαιρικής παραζάλης που θα ζει σήμερα το βράδυ όλη η χώρα.
Ο Φοινικόπουλος βέβαια που οσμίζεται καλύτερα τα τεκταινόμενα γύρω από τον πολιτισμό και την Τέχνη της πόλης, έσπευσε επιπλέον με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη του Δήμου, προκειμένου να γλυτώσει το Καφέ Σαντάν από τη μπουλντόζα της αντιπαροχής, αμβλύνοντας έτσι τις εντυπώσεις και για λογαριασμό του Δημάρχου που στο Δημοτικό Συμβούλιο τη προπερασμένης Παρασκευής είχε δώσει μία χαλαρή απάντηση. Θα υπογράψουμε είπε ο κ. Φοινικόπουλος στο περιθώριο των παραστάσεων του CINE Mεσόγειος τη φόρμα που διακινούν μέσω Διαδικτύου συμπολίτες, για να διατυπώσουμε και με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή μας σε ένα σημαντικό χώρο πολιτισμού της πόλης…
Α.Τ.

Μία ανάσα…
Μία ανάσα πριν την υπογραφή νέας σύμβασης με τη ΓΕΚ για το κτίριο του Τσαλαπάτα βρίσκεται ο Δήμος, όπως μας έλεγε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης.
– Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί και την επάνοδο Δανηλόπουλου στους κόλπους της ομάδας Πλειοψηφίας; Το εύλογο ερώτημά μας…
– Ασφαλώς, η κατηγορηματική απάντηση από την πλευρά του Δημάρχου…
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου