ΤΟΠΙΚΑ

Νέα στοιχεία για τη δράση του “τσαντάνκια”

νέα-στοιχεία-για-τη-δράση-του-τσαντάν-851206

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση άσκησε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας, σε βάρος του 48χρονου Ιταλού, που συνελήφθη προχθές το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο οποίος είχε «ρημάξει» τις δημόσιες υπηρεσίες, έχοντας ειδικότητα στο να αφαιρεί γυναικείες τσάντες, από γραφεία. Ο 48χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη στον Ανακριτή, όπου παραπέμφθηκε, μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.
Ωστόσο νέα στοιχεία για τη δράση του, έρχονται στην επιφάνεια, από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο 48χρονος άεργος, κάτοικος Μεγάλου Μοναστηρίου Λάρισας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, προχθές στις 09.30 το πρωί μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όπου εκμεταλλευόμενος προσωρινή απομάκρυνση δικαστικού από το χώρο του γραφείου της, αφήρεσε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 645 ευρώ και άλλα προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μία πιστωτική κάρτα τράπεζας. Ακολούθως με την εν λόγω πιστωτική κάρτα πήγε σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Βόλου και επιχείρησε με τη χρήση κάρτας να αγοράσει ενδύματα αξίας 143 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.
Από την προανάκριση και γενικά από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως ο συλληφθείς, επίσης με την ίδια μέθοδο, διέπραξε τις ακόλουθες κλοπές και απάτες:
Στις 19 Μαΐου 2008 αφήρεσε από χώρο γραφείου του Ι.Κ.Α Βόλου τσάντα υπαλλήλου του Ιδρύματος, που περιείχε 150 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μία πιστωτική κάρτα τράπεζας. Με την κάρτα έκανε αγορές ενδυμάτων και ηλεκτρονικών συσκευών από καταστήματα του Βόλου, συνολικής αξίας 636 ευρώ.
Στις 20 Μαΐου 2008 αφήρεσε από χώρο γραφείου του Δημαρχείου Βόλου τσάντα υπαλλήλου που περιείχε 70 ευρώ, μία φωτογραφική μηχανή και ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο, συνολικής αξίας 500 ευρώ.
Επιπλέον στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία είχε αφαιρέσει κατά το παρελθόν:
• δέσμη κλειδιών που ανήκουν σε θύρες εισόδου του Ο.Τ.Ε. Βόλου,
• δύο ασυμπλήρωτα έντυπα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ανήκοντα σε ισάριθμους παθόντες που με τη χρήση του ενός εξ αυτών, τα στοιχεία του οποίου παραποίησε, κατά τρόπο που να εμφανίζεται ότι αφορά σε άλλο πρόσωπο, κατόρθωσε να εξαπατήσει υπάλληλο εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, με αποτέλεσμα να λάβει ετήσια παροχή υπηρεσιών από αυτή.
Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του έκανε χρήση ταυτότητας των ιταλικών αρχών η οποία , όπως διαπιστώθηκε, είναι πλαστή και αφορά σε άλλο πρόσωπο.
Στην κατοχή του δράστη, ο οποίος αναζητείται και με διωκτικά έγγραφα των Αρχών της χώρας του, βρέθηκε σημαντικό μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία, αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Εκλεβε αυτοκίνητα…
και τα επέστρεφε
Στο μεταξύ, χθες μετά από μήνυση που κατέθεσε 71χρονος κάτοικος Βόλου, επαγγελματίας αυτοκινητιστής, συνελήφθη ο 52χρονος κάτοικος Βόλου επαγγελματίας οδηγός. Σύμφωνα με τη μήνυση του 71χρονου, ο 52χρονος εισήλθε στη μάνδρα αυτοκίνητων του και αφήρεσε ένα σταθμευμένο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο με αποκλειστικό σκοπό να το χρησιμοποιήσει για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το επέστρεψε, έχοντας ήδη προκαλέσει σε αυτό φθορές αξίας 4.000 ευρώ. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο δράστης κατά το διάστημα των τελευταίων έξι μηνών, έχει αφαιρέσει από σταθμευμένα φορτηγά στην προαναφερόμενη μάνδρα, πετρέλαιο αξίας 7.000 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου