ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΑΒ: Κομφούζιο με τα ασθενοφόρα

εκαβ-κομφούζιο-με-τα-ασθενοφόρα-851206

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να εξυπηρετήσει τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης, εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές με τον Υποδιοικητή του ΕΚΑΒ κ. Λέφκοβιτς.
Ο κ. Λέφκοβιτς μετέφερε στο δήμαρχο Βόλου αίτημα να παραχωρηθούν άλλες δύο θέσεις στάθμευσης για το ΕΚΑΒ στην οδό Δημητριάδος για ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών και μέχρι να γίνει η οριστική μετεγκατάστασή του σε χώρο του Νοσοκομείου Βόλου.
Ο κ. Βούλγαρης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες το αίτημα να εξεταστεί θετικά από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι ο Δήμος Βόλου έχει ήδη παραχωρήσει άλλες δύο θέσεις στο ΕΚΑΒ στο λιμάνι του Βόλου και άλλες δύο θέσεις μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
«Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνδράμουμε όλες τις υπηρεσίες, όπως και στην περίπτωση του ΕΚΑΒ που επιτελεί κοινωνικό έργο. Ως δημοτική αρχή όμως παράλληλα, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας της πόλης, διατηρώντας ανοιχτούς τους δρόμους για να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες και έτσι να εξυπηρετούνται τόσο οι πολίτες, όσο και οι υπηρεσίες, όπως το ΕΚΑΒ. Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε και είμαστε πάντα διαθέσιμοι για κάθε συνεργασία» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τη δημοτική αστυνομία να δημιουργήσει προσκόμματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Παραίτηση
της κ. Β. Βέη
Στο μεταξύ, προχθές η γιατρός του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Βάνα Βέη, λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών υπέβαλε την παραίτησή της, από τη θέση της διευθύντριας του Περιφερειακού τμήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Η κ. Βέη δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, αν και ρωτήθηκε από τον «Τ», επεσήμανε όμως ότι οι λόγοι που την ανάγκασαν σε παραίτηση ήταν προσωπικοί. Ωστόσο οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι λόγω της μετακίνησης του ΕΚΑΒ στο νέο κτίριο και των όσων υποστήριξε με προτάσείς της, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, υπέβαλε την παραίτησή της η οποία έγινε αποδεκτή.

Απάντηση από
τη Δημοτική
Αστυνομία
Στο μεταξύ σχετικά με σχόλια που γράφτηκαν στον τοπικό Τύπο και προβλήθηκαν από τηλεοπτικό ρεπορτάζ τοπικού καναλιού για κλήση παράνομης στάθμευσης που βεβαιώθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και για την πληρέστερη ενημέρωση, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θέμις Σγάρας, επεσήμανε χθες τα παρακάτω:
«Την Παρασκευή 6/6/2008 το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας μας, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από δημότες και οδηγούς λεωφορείων ΚΤΕΛ για παρακώλυση συγκοινωνίας και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Δημητριάδος από παράνομη στάθμευση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο νότιο τμήμα της, οπού σημειωτέον απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων και συγκεκριμένα στο ύψος με την οδό Κουμουνδούρου απέναντι ακριβώς από τη στάση λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ (Δημητριάδος 176).
Η υπηρεσία μας άμεσα ήρθε σε επικοινωνία με τους οδηγούς των ασθενοφόρων, τους οποίους και παρακαλέσαμε με τη βοήθειά μας να μετακινήσουν τα οχήματά τους από το συγκεκριμένο σημείο και να τα σταθμεύσουν στο βόρειο τμήμα της οδού Δημητριάδος, όπου υπάρχουν εσοχές των πεζοδρομίων, μέχρις ότου δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία. Αντ’ αυτού οι οδηγοί μας παρέπεμψαν στην υπεύθυνο του ΕΚΑΒ με την οποία προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν γιατί το 166 ήταν εκτός λειτουργίας. Αναγκαστήκαμε και στείλαμε τότε, ένα δημοτικό αστυνομικό στο κτίριο του ΕΚΑΒ να την ειδοποιήσει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας κάτι που έγινε μετά από ώρα, μέσω του κινητού τηλεφώνου του συναδέλφου μας. Με έκπληξή μας όμως ακούσαμε από την υπεύθυνη να μας λέει να κάνουμε ό,τι νομίζουμε και ότι τα ασθενοφόρα δεν θα μετακινηθούν από το συγκεκριμένο σημείο. Εάν έχουμε κάποιο πρόβλημα, να έρθουμε σε επικοινωνία με τα κεντρικά του ΕΚΑΒ στην Αθήνα! Μετά από όλα αυτά αναγκαστήκαμε δυστυχώς να βεβαιώσουμε κλήση στο όχημα του ΕΚΑΒ, στις 13:03 για παράνομη στάθμευση.
Αναρωτιόμαστε και απορούμε για την ανεξήγητη αγανάκτηση και έκπληξη της υπευθύνου του ΕΚΑΒ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ανεξήγητη γιατί ενώ το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 6/6/2008, εμφανίστηκε το ασθενοφόρο σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ τοπικού καναλιού την Δευτέρα 9/6/2008, σταθμευμένο σε άλλο σημείο του δρόμου από αυτό που του είχε βεβαιωθεί η παράβαση.
Ρωτούμε την υπεύθυνο του ΕΚΑΒ αν θυμάται το αίτημά της προς την υπηρεσία μας και προς το Δήμο, σε συνάντηση που είχαμε πριν από καιρό στο γραφείο της με μέλη της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων, σχετικά με την παράνομη στάθμευση των οχημάτων, τα οποία παρεμποδίζουν το έργο τους.
Ρωτούμε την υπεύθυνο του ΕΚΑΒ ποια θα ήταν η θέση της σήμερα αν κάποιο άλλο ασθενοφόρο ή κάποιο όχημα της πυροσβεστικής, προσπαθούσε να περάσει εκείνη την ημέρα από το συγκεκριμένο σημείο και εγκλωβιζόταν μέσα στην κυκλοφορία από υπαιτιότητα οχήματος της υπηρεσίας της.
Ρωτούμε την υπεύθυνο του ΕΚΑΒ ποιες ευθύνες θα καταλόγιζε στην υπηρεσία μας αν δεν παρεμβαίναμε στο συγκεκριμένο σημείο, για παράνομη στάθμευση ιδιωτικού οχήματος, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ασθενοφόρου σε περιστατικό.
Επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του και ας υπηρετήσουμε όλοι μαζί σε συνεργασία το κοινό συμφέρον.
Αν μη τι άλλο η καθημερινή μας προσπάθεια να βάλουμε μία τάξη στην άναρχη στάθμευση με το προσωπικό και τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας, δεν θα έπρεπε να τύχει τέτοιας αντιμετώπισης».

Καταγγελία
καταστηματαρχών
Χθες εξάλλου καταστηματάρχες της οδού Δημητριάδος απέστειλαν καταγγελία που συνοδεύονταν και από σχετικό φωτογραφικό υλικό, προς την Δημοτική Αστυνομία, με κοινοποίηση προς το Δήμαρχο Βόλου και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας με αρ. Πρωτ.13154 στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Εδώ και μία εβδομάδα στην οδό Δημητριάδος μεταξύ Κουμουνδούρου και Όγλ, παρκάρουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα προς τους καταναλωτές, αλλά και σε εμάς τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Παρκάροντας τα ασθενοφόρα μπροστά από τα καταστήματά μας, ο πελάτης δεν έχει οπτική επαφή με τις βιτρίνες μας.
Σε μία εποχή που είναι τόσο δύσκολη οικονομικά για εμάς τους εμπόρους, ζητάμε την προστασία του Δήμου Βόλου για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου