ΤΟΠΙΚΑ

Αντίο με νίκη, προβληματισμός για το αύριο

αντίο-με-νίκη-προβληματισμός-για-το-α-851206

Μια μεταβατική και μέτρια σεζόν ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα από το Πανθεσσαλικό για τη Νίκη, με τις ρεζέρβες του συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας να παίρνουν ένα αποτέλεσμα γοήτρου απέναντι στην Λαμία με 1-0. Απαντες πλέον περιμένουν τις εξαγγελίες του Πέτρου Καϊμακάμη για τη νέα αγωνιστική χρονιά, προκειμένου να «χαράξει» την γραμμή «πολιτικής» που θα ακολουθήσει η ομάδα.
Η επόμενη ημέρα είναι αυτό που προβληματίζει… Φέτος η χρονιά, όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι να το αναγνωρίσουν, έκλεισε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια για τη Νίκη βάσει των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπισε. Οι κυανόλευκοι τερμάτισαν στη 10η θέση της Γ’ Εθνικής, ωστόσο αυτή δεν ανταποκρίνεται στην γενικότερη παρουσία στο πρωτάθλημα, αφού η υποχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τις τελευταίες αγωνιστικές υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί και απουσίες και στο ότι δόθηκε σε παίκτες του ρόστερ που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής ή ευκαιρία να αγωνιστούν, ώστε να αξιολογηθούν από το τεχνικό τιμ. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά και οι ελλείψεις με τις οποίες προσπαθούσε το ποδοσφαιρικό τμήμα να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Απόστολος Ταμπακόπουλος, εκτός από βοηθός προπονητή, εκτελούσε χρέη γυμναστή αλλά και γιατρού στους αγώνες, αφού ο Γιάννης Χατζής και ο Ούγγρος φυσιοθεραπευτής της ομάδας εγκατέλειψαν από νωρίς, παραμένοντας απλήρωτοι…
Το «αύριο», η έναρξη της νέας σεζόν, το πλαίσιο που θα κινηθεί η διοίκηση, αν τελικά ο Πέτρος Καϊμακάμης θα αποχωρήσει από τα διοικητικά και το τι μέλλει γενέσθαι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι τα θέματα που βρίσκονται πρώτα στην λίστα των εκκρεμοτήτων στη Ν. Ιωνία. Αν δεν ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο – με τον μεγαλομέτοχο να φέρεται να έχει επαφές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου- κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς το πρωτάθλημα άργησε χαρακτηριστικά να ολοκληρωθεί και ήδη μπαίνουμε στα μέσα Ιουνίου, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει σωστός προγραμματισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η διοίκηση έχει συμφωνήσει με επτά ποδοσφαιριστές για τον διακανονισμό των οικονομικών εκκρεμοτήτων. Οι επαφές θα συνεχιστούν και μέσα στην εβδομάδα, ενώ βάσει της έκθεσης που έδωσε ο Νίκος Κουρμπανάς, θα γίνουν προσπάθειες να κρατηθούν οι παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος… Ηδη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Χρήστος Χατζηπαντελίδης πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τους κυανόλευκους, αφού εξετάζει προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Οσον αφορά στην προετοιμασία αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

Φινάλε με νίκη παρά τις απουσίες
Στο ματς με τη Λαμία έντεκα βασικοί ποδοσφαιριστές παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την κερκίδα. Ο Νίκος Κουρμπανάς είχε μόλις 14 παίκτες στη διάθεσή του, ενώ στο φύλλο αγώνος δηλώθηκε και ο τρίτος τερματοφύλακας, Ανδριόπουλος, αλλά και ο Σέρτζιαν Τσέροβιτς, που πλέον εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην ομάδα! Δεν έφταναν όλα τα προβλήματα, ήρθε και ο τραυματισμός του Ντούλα στο 37’ για να αφήσει την ομάδα του χωρίς επιθετικό.
Παρά τις απουσίες και το γεγονός ότι η Νίκη παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δίκαια, όπως παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα και ο αντίπαλος προπονητής Ντανιέλ Μπατίστα, έφτασε στη νίκη. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 51’ ο Γιαννουλίδης με σουτ, μετά από σέντρα από τα δεξιά του Μητράκα και κεφαλιά του Λάνγκερ. Η Νίκη έχασε κι άλλες ευκαιρίες να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, αλλά σε δυο τετ α τετ ο Δερμητζόγλου δεν μπόρεσε να νικήσει τους τερματοφύλακες, Παλάσκα και Τσάμη, που αγωνίστηκαν για την Λαμία, ενώ ο Γιαννουλίδης έχασε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.
Για τα τελευταία έντεκα λεπτά της αναμέτρησης πέρασε στο ματς και ο νεαρός Βασίλης Εμμανουήλ, που είχε κάποιες θετικές επεμβάσεις και χειροκροτήθηκε από τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ –34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΛΑΜΙΑ
1 0
Σκόρερ: 51’ Γιαννουλίδης
Κίτρινες: Φυτανίδης, Παϊζάνος
Διαιτητής: Μελιτζανάς (Θεσσαλονίκης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καντιμοίρης, Μπρέγου, Κουκουλής, Μπουτογιάννης, Στούμπος, Δεμηρτζόγλου, Χασάνογλου, Κουτσογιάννης, Μητράκας (79’ Εμμανουήλ), Γιαννουλίδης, Ντούλας (40’ λ.τρ. Λάνγκερ)
ΛΑΜΙΑ: Παλάσκας (60’ Τσάμης), Φυτανίδης (46’ Δημητρακόπουλος), Παϊζάνος, Πάνος, Πέτσης (73’ Χριστοδούλου), Κώτσου, Καράμπελας, Κοταΐδης, Λαμπερνάκης, θανόπουλος, Μπάκανος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου