ΤΟΠΙΚΑ

Η ώρα των πρωταθλητών!

η-ώρα-των-πρωταθλητών-851206

Το βράδυ (21:45-ΝΕΤ) η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική μας ομάδα ρίχνεται στη «μάχη» για την υπεράσπιση της κούπας και αντιμετωπίζει την Σουηδία στην πρεμιέρα της στο Euro 2008

Η στιγμή που περιμέναμε όλοι οι Ελληνες έφτασε… Το βράδυ (21:45-ΝΕΤ) η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρίχνεται στη «μάχη» για την υπεράσπιση της κούπας που κατέκτησε 4 χρόνια νωρίτερα στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Στο βαμμένο στα… γαλανόλευκα, «Βαλς Σίζενχαϊμ» του Σάλτσμπουργκ η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Σουηδία στην πρεμιέρα της στο Euro 2008 με στόχο να συνεχίσει από κει που σταμάτησε το βράδυ της 4ης Ιουλίου στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας. Μια νίκη που μπορεί να σημαίνει και συνέχεια στο όνειρο για όλους εμάς και κυρίως γι αυτούς που μας εκπροσωπούν… (Νωρίτερα (19:00-ΝΕΤ) στο «Τίβολι» του Ινσμπουργκ ανοίγει η αυλαία για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης με την αναμέτρηση, Ισπανία-Ρωσία)

Να γράψουμε Ιστορία!

«Πάμε να γράψουμε Ιστορία» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής στους παίκτες. Και τους ζήτησε να «βάλουν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους». Όπως είχαν κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια στην Πορτογαλία, όταν στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.
Παράλληλα όμως κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες τόσο του αγώνα με τη Σουηδία όσο και αυτούς που ακολουθούν με τη Ρωσία και την Ισπανία.
Αν η αγωνιστική ετοιμότητα είναι το κρίσιμο στοιχείο ώστε η Εθνική να παρουσιαστεί ανταγωνιστική το βράδυ κόντρα στη Σουηδία (9.45 μ.μ.) στην πρεμιέρα της στο Εuro 2008, το δεύτερο, εξίσου σημαντικό στοιχείο εντοπίζεται στην ψυχολογική προετοιμασία. Και ο Ότο Ρεχάγκελ γνωρίζει καλά αυτό το θέμα. Γι΄ αυτό σε σύντομη ομιλία του στους παίκτες, προσπάθησε να τους… ανεβάσει στα ουράνια.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε για ακόμα μια φορά τον τρόπο ανάπτυξης των Σκανδιναβών και είπε χαρακτηριστικά: «Σ αυτή την ομάδα δεν πρέπει να δώσεις χώρο και να παίξεις επιθετικά διότι είναι επικίνδυνη. Οι παίκτες της είναι ιδανικοί στις αντεπιθέσεις και ξέρουν καλά αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Εκτός από τον Ιμπραΐμοβιτς (σ.σ. θα τον αναλάβει ο Κυργιάκος) περιμένω ότι θα παίξει και ο Λάρσον, τον οποίο θα μαρκάρει ο Κατσουράνης και ο Δέλλας θα παίξει λίμπερο».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερμανού φαίνεται ότι καταλήγει σε σύστημα «5-3-2» με την διαφορά ότι ο Κατσουράνης θα έχει διπλό ρόλο. Όταν η ομάδα αμύνεται θα παίζει πάνω στον Λάρσον και όταν επιτίθεται θα ενισχύει την μεσαία γραμμή.
Αν τελικά αγωνιστεί και ο Λάρσον, τότε θα τον μαρκάρει στενά ο Κώστας Κατσουράνης. Έτσι, η αμυντική διάταξη των πρωταθλητών Ευρώπης θα έχει ως εξής: Τερματοφύλακας ο Νικοπολίδης, λίμπερο ο Δέλλας, στόπερ οι Κατσουράνης, Κυργιάκος και στα πλάγια οι Τοροσίδης (αριστερά), Σεϊταρίδης (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μπασινάς, Καραγκούνης. Στα πλάγια της επίθεσης θα βρίσκονται οι Αμανατίδης (αριστερά) και Χαριστέας (δεξιά), ενώ στην κορυφή ο Γκέκας.

Ο «χερ Ότο» έκανε ειδική αναφορά στον Βίλχεμσον, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και καταλήγοντας, τόνισε: «Θα είναι ένα ματς τακτικής. Το στυλ παιχνιδιού τους μοιάζει με το δικό μας. Έχουν εκρήξεις και μπορούν να κτυπήσουν εκεί που δεν το περιμένεις».

Σε αντίθεση με τον Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος αρέσκεται να εκπλήσσει τους συναδέλφους του με τις επιλογές του, ο Χανς Λάγκερμπακ είναι «ανοιχτό βιβλίο». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Σουηδίας θα παρατάξει την ομάδα του εναντίον της Ελλάδας σε διάταξη 4-4-2, η οποία ενδεχομένως να μετατραπεί στη διάρκεια της αναμέτρησης σε 4-5-1 αν διαπιστώσει υπεροχή της ελληνικής μεσαίας γραμμής. Σε αυτή την περίπτωση, ο Χένρικ Λάρσον θα οπισθοχωρίσει λίγο προκειμένου να βοηθάει το σουηδικό κέντρο.
Εν κατακλείδι, στον αυριανό αγώνα του «Βαλς-Σίτζενχαιμ» το αρχικό σχήμα του σκανδιναβικού συγκροτήματος θα συνθέσουν οι Ισακσον, Αλεξάντερσον (Στορ), Μ. Νίλσον, Χάνσον, Μέλμπεργκ, Βίλχεμσον (Σ. Λάρσον), Λιούνγκμπεργ (Βίλχεμσον), Α. Σβένσον, Λίντεροτ, Ιμπραϊμοβιτς, Χ. Λάρσον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου