ΤΟΠΙΚΑ

Ενωσαν τις φωνές τους οι φίλοι του Ολυμπιακού

ενωσαν-τις-φωνές-τους-οι-φίλοι-του-ολυμ-851206

Τις φωνές τους σε μία ένωσαν χθες οι απλοί φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «Ξενία». Τριακόσιοι περίπου φίλοι των ερυθρόλευκων απαίτησαν, τι άλλο από την συνένωση των δύο Ολυμπιακών που αγωνίζονται σε Β’ και Γ’ Εθνική. Άλλωστε το σύνθημα ούτε ΑΣΚ ούτε Εθνικός του Βόλου, ένας είναι ο Ολυμπιακός, είναι εδώ και καιρό γνωστό και έχει ακουστεί αρκετές φορές από χιλιάδες στόματα στις κερκίδες του ΕΑΚ, εκεί όπου οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλουν να απολαύσουν την ομάδα της καρδιάς τους να αγωνίζεται στη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία και όχι να γίνεται ασανσέρ. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο οι δυνάμεις θα πρέπει να ενωθούν και όχι να βρίσκονται σε διάσπαση, όπως δυστυχώς συμβαίνει τώρα. Στη χθεσινή συνάντηση το παρών έδωσαν και μέλη της Ε.Π.Σ.Θ., η οποία κλήθηκε για ακόμη μια φορά να πάρει θέση. Τον λόγο εκ μέρος της Ενωσης έλαβε ο κ. Αντώνης Παππάς, που και ως παλιός παίκτης της ομάδας του Βόλου είχε ένα λόγο παραπάνω. «Όλοι θέλουμε την δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας στην πόλη μας. Άλλωστε δεν πρέπει να γελάνε άλλο με την κατάσταση που επικρατεί εδώ. Από την μεριά της η Ε.Π.Σ.Θ. ζητάει από την ομάδα του κ. Σταυρίδη τα οικονομικά στοιχεία της, τα οποία στην περασμένη συνάντηση δεν δόθηκαν. Θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως εφόσον επιτευχθεί η συγχώνευση, τότε θα έχουμε την βοήθεια κι άλλων παραγόντων. Κάτι τέτοιο έχει υποσχεθεί άλλωστε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ από την μεριά του, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης». Βέβαια η πρόταση των οργανωμένων συνδέσμων, η οποία και έγινε παμψηφεί αποδεκτή, αναφέρει: «Εντός της εβδομάδος θα πρέπει να επιτευχθεί η συνένωση των δύο ομάδων, με τον μεγαλομέτοχο του ΑΣΚ κ. Βασιλειάδη να θέσει προς πώληση την ΠΑΕ και τις μετοχές και να αποχωρήσει. Παράλληλα ζητείται η βοήθεια και η συμμετοχή του Δήμου Βόλου, της Νομαρχίας Μαγνησίας αλλά και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην επίτευξη αυτού του στόχου. Από τη στιγμή που τα παραπάνω δεν επιτευχθούν, τότε οι σύνδεσμοι των οργανωμένων θα μποϋκοτάρουν οικονομικά με αποχή από το γήπεδο, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί από τον Δήμο να μην χορηγήσει το γήπεδο, αλλά και να ανακληθούν το σήμα, το χρώμα και τα όποια χαρακτηριστικά της ομάδας». Στο ψήφισμα αυτό συνυπέγραψαν οι πρόεδροι των Αustrian Boys Βαγγέλης Σιώρος, των Αργοναυτών Παναγιώτης Ρούμπος, του ΣΦΕΟΒ Δημήτρης Πέγιος και του ΟΦΟΒ κ. Κώστας Γάτος. Αξίζει να σημειωθεί πως από τους συνδέσμους κλήθηκαν να πάρουν μέρος στη συζήτηση εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του Δήμου Βόλου, οι οποίοι πάντως δεν παρέστησαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε.Π.Σ.Θ. ΣΕ ΤΑΠ. Α.Ο.Β. ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντί για υπόμνημα που να αποτυπώνει τα οικονομικά ανοίγματα, όπως ζητήθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ., ο Εθν. Ολυμπιακός απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Μπατζιάκα επιστολή, όπου επισυνάπτει και την πρώτη επιστολή προς τον δήμαρχο για τις θέσεις του ΤΑΠ περί συγχώνευσης.
Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας σε απαντητική της επιστολή προς τον ΤΑΠ ΑΟΒ ΕΘΝ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναφέρει:
«Η Ε.Π.Σ.Θ., απαντώντας στην επιστολή σας, σας ανακοινώνει ότι με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων στο Δ.Σ. της 2/6/2008, ζητήσαμε από σας να μας αποστείλετε έγγραφο, όπου να αποτυπώνετε το οικονομικό άνοιγμα τόσο του ΤΑΠ όσο και του ερασιτέχνη, καθώς επίσης και τις απαιτήσεις που ενδεχόμενα έχετε σε περίπτωση συγχώνευσης του ΤΑΠ και ερασιτέχνη και από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αντί αυτού όμως λάβαμε μια επιστολή σας, όπου αναφέρεστε και πάλι στο θέμα της συνένωσης και μόνο, για το οποίο εμείς είμαστε υπέρμαχοι. Θα περιμένουμε στο εξής και την ενημέρωση σε ό,τι συμφωνήθηκε και ζητήθηκε.»
Η επιστολή του ΤΑΠ ΑΟΒ Εθν. Ολυμπιακός στις 05-06-2008 προς την Ε.Π.Σ.Θ. ανέφερε τα εξής: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας κοινοποιούμε το έγγραφο που είχαμε κοινοποιήσει και στον Δήμαρχο Βόλου, όταν το χειμώνα γινόταν προσπάθειες για την συγχώνευση και δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν από αποκλειστική υπαιτιότητα του μεγαλομετόχου του Α.Σ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κυρίου Θεόφιλου Βασιλειάδη, καθότι ούτε τότε αλλά ούτε και στη συνάντηση ενώπιόν σας την Τρίτη, 03-06-2008 δεν προσήλθε αλλά ούτε και εκπροσωπήθηκε και απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν επιθυμεί την συγχώνευση.
Εμείς ως ΤAΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά και ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ σας προσκομίζουμε τις θέσεις μας για την συγχώνευση που αποτυπώνονται στο από 30-11-2007 έγγραφο μας και είναι οι αυτές που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο, προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο της ύπαρξης των δύο Ολυμπιακών, με δεδομένο ότι ο κύριος Θεόφιλος Βασιλειάδης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ούτε θα ανταποκριθεί στη θέληση του φίλαθλου κοινού για έναν ενιαίο και μεγάλο Ολυμπιακό. Εμείς ως θεματοφύλακες της ιστορίας και του ονόματος του Ολυμπιακού παρακαλούμε εσάς ως θεσμικό όργανο να θέσετε προ των ευθυνών της αποτυχίας της συγχώνευσης τον κύριο Θεόφιλο Βασιλειάδη και να προσπαθήσετε να πραγματώσετε με την διαμεσολάβησή σας την πολυπόθητη συγχώνευση, άλλως θα διαφυλάξουμε το όνομα του ιστορικού συλλόγου μας με δικαστικά μέσα, τα οποία βέβαια απευχόμαστε». Μαζί με την επιστολή αυτή επισυνάφθηκε και η γνωστή επιστολή από 30-11-07 προς τον Δήμαρχο Βόλου, όπου επίσης δεν αναφέρονταν οικονομικά στοιχεία…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου