ΤΟΠΙΚΑ

Λογιστική εξυπηρέτηση των παραγωγών

λογιστική-εξυπηρέτηση-των-παραγωγών-485473

Την λογιστική εξυπηρέτηση των παραγωγών του Πηλίου αναλαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων, μετά την υποχρέωση των αγροτών να τηρούν βιβλία Εσόδων – Εξόδων και να εκδίδουν τα στοιχεία (δικαιολογητικά έγγραφα για την αποστολή, παράδοση ή διακίνηση των προϊόντων του, τιμολόγιο για τις πωλήσεις των προϊόντων τους κ.λ.π) που προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

Σχετικά με τα βιβλία εσόδων – εξόδων αγροτών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Βορείων Σποράδων ανακοίνωσε χθες στα μέλη του ότιοι κατά κύριο Επάγγελμα Αγρότες, καθώς επίσης και τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί –συνταξιούχοι κ.λ.π ) που το 2013 είχαν πωλήσεις αγροτικών προϊόντων με τιμολόγια –εκκαθαρίσεις κ.λ.π σωρευτικά πάνω από (10.000) € και έλαβαν δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης πάνω από (5000) €, μετατάσσονται στο Κανονικό Καθεστώς Φ.Π.Α. Αυτό σημαίνει ότι για το 2014 έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και να εκδίδουν τα στοιχεία που προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

Επίσης ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει τη λογιστική εξυπηρέτηση των παραγωγών. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία ορίστηκαν υπεύθυνοι οι υπάλληλοι κ. Ειρήνη Καιμάκη και κ. Δημήτριος Τσιάντος.

Χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων αναφέρονται τα εξής : «Σκόπιμο είναι όσοι παραγωγοί μέλη μας που εντάσσονται στο παραπάνω καθεστώς και έχουν συνεργασία με τον Συνεταιρισμό όπως σε παραδόσεις προϊόντων , εναπόθεση Φρούτων στα Ψυγεία, προμήθειες Αγροτικών Εφοδίων, Ένταξη σε πρόγραμμα (Π.Ο.Π, Βιολογικά, Νέοι Αγρότες κ.λ.π) μέσω του Συνεταιρισμού πρέπει να απευθύνονται στην Οργάνωση για νε έχουν άμεση εξυπηρέτηση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Ενταξη παραγωγών

στο πρόγραμμα νέων αγροτών

Επίσης από τον Συνεταιρισμό ανακοινώθηκε ότι όσοι ενδιαφέρονται για την ένταξή τους στο πρόγραμμαΝέων Αγροτών, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων νέων γεωργών στο πρόγραμμα βρίσκονται

δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.minagric.gr/ και http://www.agrotikianaptixi.gr/.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου