ΤΟΠΙΚΑ

Οξυμένο το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Ανατολικό Πήλιο

οξυμένο-το-πρόβλημα-με-τα-αδέσποτα-στο-485516

Οξυμένο είναι για ακόμη μια φορά, το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στο Ανατολικό Πήλιο. Όπως προκύπτει από μαρτυρίες κατοίκων έχει αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των χωριών αλλά το χειρότερο είναι ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά κακοποίησης και δηλητηρίασης ζώων.

Συγκεκριμένα κάτοικος του Χορευτού, όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εδώ και ένα χρόνο που ζει μόνιμα στο χωριό αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά. Χαρακτηριστικά αναφέρει : «Όταν ήρθα πριν ένα χρόνο στο Χορευτό δεν φανταζόμουν ποτέ πως δεν θα μπορώ να βγω μια βόλτα υπό το φόβο μη με κατασπαράξουν τα αδέσποτα εξαγριωμένα σκυλιά που κατά τα άλλα είναι πολύ συμπαθητικά ζωάκια».

Από την πλευρά της η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, επισημαίνει ότι γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα στο Ανατολικό Πήλιο και για την επίλυση έχει κάνει πολλές κρούσεις στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Μάλιστα όπως προσθέτει η ίδια μέσα στο 2013 είχε γίνει προσπάθεια από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για στείρωση κάποιον ζώων ωστόσο το πρόγραμμα διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου