ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Βενζίνα
Γρηγόρη Καρταπάνη να είσαι καλά που μου θύμισες πόσο ωραία ήταν η διαδρομή με “Βενζίνα” από το λιμάνι ως τις Αλυκές για καλοκαιρινό μπάνιο. Τύφλα να έχουν τα βαπορέτα στη Βενετία. Κάνε, Δήμαρχε, το καλό και ρίξε στο γιαλό νέες σύγχρονες Βενζίνες!
[email protected]

Διασυνδέσεις…
Στις… διασυνδέσεις του Ρέστη με τα ΜΜΕ φαίνεται να ποντάρει εκτός των άλλων η Δημοτική Αρχή για το εγχείρημα προβολής του ταξιδιού της Αργούς. Αυτό φάνηκε χθες από την απάντηση που έδωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη χθεσινή συνέντευξη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, εκτός των άλλων ο Βίκτωρας Ρέστης είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αφού κατέχει το 10% των μετοχών του Συγκροτήματος.
Α.Τ.

Ο Ιβαντσιτς και ο Τσέχωφ
…Πάντως σε πρώτη φάση εκείνο που θέλουν οι υπεύθυνοι, είναι να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον της τοπικής Κοινής Γνώμης για το ταξίδι. Συνέντευξη χθες, συνέντευξη για την Αργώ και μεθαύριο με την πιθανή παρουσία και του Θανάση Νάκου… Χθες ωστόσο ο Αλέκος Βούλγαρης είπε ότι οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία αναχώρησης της Αργούς είναι καθημερινές, εκτός από σήμερα Τρίτη που παίζει η Ελλάδος για το EURO. Δεν το τολμήσαμε, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, για να διευκρινίσει ωστόσο λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ότι σε όσους δεν αρέσει το ποδόσφαιρο, μπορούν στις 9.30 το βράδυ να δουν την ταινία του Κένεθ Μπράνα «Ο Μαγικός Αυλός» από το ομότιτλο έργο του Μότσαρτ. Άλλωστε και το παρατσούκλι του Ίβανσιτς είναι Μότσαρτ, πρόσθεσε ο ετοιμόλογος Αντιδήμαρχος, που φάνηκε να είναι και αυτός μέσα στο πνεύμα της ποδοσφαιρικής παραζάλης που θα ζει σήμερα το βράδυ όλη η χώρα. (Σ.Σ. Αργά χθες το απόγευμα η ξαφνική νεροποντή οδήγησε τους διοργανωτές να αναβάλουν για σήμερα το βράδυ στην παραλία τη συναυλία με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, οπότε το δίλημμα ποδόσφαιρο ή συναυλία είναι μεγάλο).
Ο Φοινικόπουλος βέβαια που οσμίζεται καλύτερα τα τεκταινόμενα γύρω από τον πολιτισμό και την Τέχνη της πόλης, έσπευσε επιπλέον με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη του Δήμου, προκειμένου να γλυτώσει το Καφέ Σαντάν από τη μπουλντόζα της αντιπαροχής, αμβλύνοντας έτσι τις εντυπώσεις και για λογαριασμό του Δημάρχου, που στο Δημοτικό Συμβούλιο της προπερασμένης Παρασκευής είχε δώσει μία χαλαρή απάντηση. Θα υπογράψουμε, είπε ο κ. Φοινικόπουλος στο περιθώριο των παραστάσεων του CINE Mεσόγειος, τη φόρμα που διακινούν μέσω Διαδικτύου συμπολίτες για να διατυπώσουμε και με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή μας σε ένα σημαντικό χώρο πολιτισμού της πόλης… Α.Τ.

Μία ανάσα…
Μία ανάσα πριν την υπογραφή νέας σύμβασης με τη ΓΕΚ για το κτίριο του Τσαλαπάτα βρίσκεται ο Δήμος, όπως μας έλεγε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης.
– Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί και τη επάνοδο Δανηλόπουλου στους κόλπους της ομάδας Πλειοψηφίας; το εύλογο ερώτημά μας…
– Ασφαλώς, η κατηγορηματική απάντηση από την πλευρά του Δημάρχου…
Α.Τ.

Συμμετοχή
Ασθμαίνοντας έφτασε στο ΕΚΒ η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Έφη Καραγιάννη. Παρά το γεγονός ότι η σύσκεψη είχε ολοκληρωθεί, εξεδήλωσε και η ίδια τη στήριξη του Δήμου Βόλου στην απόφαση ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιήσουν μαζί με την Ένωση Καταναλωτών και άλλους φορείς συλλαλητήριο για την ακρίβεια. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος πάντως δεν έκρυψε -όπως και οι άλλοι- την ενόχλησή του, που στη σύσκεψη η συμμετοχή ήταν περιορισμένη, δεν θέλησαν όμως όλοι να σηκώσουν τους τόνους, αφού ο στόχος είναι να υπάρχει συμμετοχή.
Β.Κ

Υψηλός
στόχος
Αλλάζει σπίτι η ΑΔΕΔΥ. Απέκτησε τα δικά του γραφεία το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας. Τα νέα γραφεία είναι στην οδό Αντωνοπούλου 1 και μάλιστα, όπως καμάρωνε χθες ο πρόεδρος Δημήτρης Κουτσούκος, διακρίνονται για τη λειτουργικότητα και τη δικτύωσή τους.
Τα εγκαίνια θα γίνουν πιθανότατα το φθινόπωρο από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο… Υψηλός στόχος.
Β.Κ

Και χειρότερα
Τελικά θα πάθουμε κάτι με αυτές τις προβλέψεις… Όχι τίποτα άλλο αλλά ο Νομάρχης Αχαΐας είχε σπεύσει να μηνύσει την ομάδα Βαν αρχές Μαρτίου, όταν δημοσιοποίησε τα στοιχεία της, διότι κινδυνολογούσε. Τώρα που η πρόβλεψη βγήκε σωστή, ψάχνεται και ο κ. Κατσικόπουλος της Αχαΐας αλλά και οι άλλοι του ΟΑΣΠ. Εάν δεν σταματήσει αυτή η κόντρα μεταξύ των σεισμολόγων, είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και χειρότερα.
Β.Κ

Για χαρακτήρα
Τίποτε δεν άφησε ασχολίαστο ο νομάρχης για όσα ο προκάτοχός του έλεγε προ ημερών, κάνοντας ακόμη και αναφορές στον χαρακτήρα του Απ. Παπατόλια.
«Δεν έχουμε μάθει να σχολιάζουμε τον χαρακτήρα τον πολιτικών μας αντιπάλων. Για πολιτική αξιοπιστία μιλούμε».
«Εγώ δεν θα ασχοληθώ με τον χαρακτήρα του τέως νομάρχη, δεν με ενοχλεί άλλωστε ο χαρακτήρας του, με ενοχλεί η πολιτική των χαμένων ευκαιριών και των χαμηλών πτήσεων», ήταν η απάντηση του νομάρχη.
Β.Σ.

Πυροτεχνήματα εσείς, απαντήσεις εμείς…
Οσο για το άλλο σχόλιο του κ. Πρίντζου ότι «λέμε μια κουβέντα και μας απαντά με δύο σελίδες», ο κ. Παπατόλιας επέλεξε να δώσει μια υπόσχεση: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια ακριβώς πρακτική. Αντιλαμβανόμαστε ότι με τις αναλυτικές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις μας φέρνουμε συχνά σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τη μείζονα αντιπολίτευση, η οποία αρέσκεται στα στιγμιαία πυροτεχνήματα και μη τεκμηριωμένα.»
Έκανε, μάλιστα, και την εξής παρατήρηση στην παράταξη του κ. Πρίντζου: «Να προσπαθήσουν να είναι εξίσου αναλυτικοί και τεκμηριωμένοι. Τι είναι ο κόπος μπρος τα κάλλη άλλωστε; Θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και στην παράταξή τους και στον τοπικό συμφέρον αν ασκήσουν με πιο υπεύθυνο τρόπο τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης.»
Β.Σ.

Ιδού η Ρόδος
Ο κ. Παπατόλιας, μετά από άλλα αυτά, θέλησε να προειδοποιήσει ότι αυτού του είδους οι απαντήσεις, «όσο και αν πονάνε», θα συνεχίσουν να δίνονται με αναλυτικό και τεκμηριωμένο τρόπο από τη νομαρχιακή αρχή. Και προσκάλεσε ή προκάλεσε… «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας δώσει απαντήσεις, εάν μπορέσει να βρει απαντήσεις».
Β.Σ.

Σε γραφείο
Υπενθύμισε δε και το εξής ο νομάρχης. Ότι ο Ι. Πρίντζος έχει τώρα την άνεση να είναι εγκατεστημένος σε δικό του γραφείο στον τρίτο όροφο της Νομαρχίας, να αντλεί ανά πάσα στιγμή πληροφόρηση από τις υπηρεσίες και να τις αξιοποιεί στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, για τακτικές και έκτακτες συνεντεύξεις του. Αντίθετα, επί θητείας του, η τότε αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν διέθετε γραφείο, αλλά της είχε απαγορευθεί ουσιαστικά η χρήση της αίθουσας του Ν.Σ., «με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για κομματικές συγκεντρώσεις».
Β.Σ.

Προφήτες
μετά Χριστόν
Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην βορειοδυτική Πελοπόννησο ξέσπασε όπως αναμενόταν η λασπομαχία των σεισμολόγων με αντικείμενο το ποιος τον προέβλεψε και ποιος όχι. Τι θες, αδελφέ μου, και μας ζαλίζεις τον Ανανία; Έστειλες χαρτί σε υπηρεσία με πρόγνωση ότι θα γίνει σεισμός Κυριακή μεσημέρι 8 Ιουνίου του 2008 στην Ανδραβίδα; Αν δεν έστειλες, μόκο. Έχουν τον πόνο τους οι άνθρωποι, έχουν και τους γραφικούς που παρουσιάζουν… γραφήματα πρόγνωσης.
Χ.Μ

Διαπράξαμε
γκάφα ολκής
Στο ρεπορτάζ της Κυριακής γράφαμε πως για τη ληστεία με το κτηματόσημο θα πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η αλήθεια είναι ότι θα πληρώσουν μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Βόλου, αφού μόνο ο Βόλος έχει ενταχθεί σ΄ αυτή τη φάση στο Κτηματολόγιο. Βέβαια όχι ότι θα τη γλυτώσουν οι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας, αφού μελλοντικά, όταν ενταχθούν, θα πληρώσουν και μάλλον με προσαύξηση στη νομοτελειακή βάση για τα ελληνικά δεδομένα που επιτάσσει το γνωστό «κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα». Πάντως προς το παρόν το πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι του Βόλου. Αναγκαία η επανόρθωση, μη πάθουν τίποτα και οι υπόλοιποι χωρίς λόγο.
Χ.Μ

Με ποια λογική
η επιλογή;
Για το Κτηματολόγιο και πάλι, αφού επανορθώσαμε για το ποιοι πληρώνουν και ποιοι δεν πληρώνουν, να θέσουμε κι ένα ερώτημα: Εφόσον σ΄ αυτή τη φάση μόνο οι κάτοικοι του Βόλου θα δηλώνουν τις περιουσίες τους, με ποια λογική ορίστηκε το Γραφείο του Κτηματολογίου να λειτουργήσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο; Η γιαγιά από τον Άναυρο πώς θα φτάσει στο Πανθεσσαλικό; Με συνδυασμένες μεταφορές; Η καλύτερη περίπτωση θα ήταν να οριστεί κάποιος χώρος στο Κλειστό Γυμναστήριο του Βόλου ή στο γυμναστήριο Αδαμόπουλου. Θα εξυπηρετούνταν καλύτερα όλες οι πολυπληθείς ηλικίες και κυρίως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες.
Χ.Μ

Σωστή απόφαση
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του χθες ανακοίνωσε ότι κανένας βουλευτής του κινήματος δεν θα ταξιδέψει στην Αυστρία για το Euro με χρήματα του Δημοσίου. Βλέπε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, που αυτές τις μέρες διοργανώνουν… δωρεάν εκδρομές. Σωστή η απόφαση του ΠΑΣΟΚ σε εποχές οικονομικής καχεξίας. Αλλά αφού εξέδωσαν απαγορευτικό, γιατί δεν την ολοκλήρωσαν την κίνηση; Δεν έβγαζαν ένα απαγορευτικό και για τις ιδιωτικές χορηγίες; Γιατί στην εποχή της SIEMENS ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και πως σου ’ρχεται στο… δόξα πατρί η χορηγία.
Χ.Μ

Καποδίστριας
ante portas
Οσοι πίστευαν ότι θα αποφύγουν τις συνενώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010, μάλλον δεν υπολόγισαν σωστά τα πράγματα. Μόλις προχθές με συνέντευξή του στην Απογευματινή ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι ο σχετικός νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση θα ψηφιστεί εντός του 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι 1.050 δήμοι θα γίνουν 450. Τηρουμένων των αναλογιών στη Μαγνησία οι 22 δήμοι στη Μαγνησία θα γίνουν 7 ή 8 και πάμε και για εκλεγμένο περιφερειακό συμβούλιο, ενδεχομένως και για περιφερειάρχη σε 9 ή 13 περιφέρειες για ολόκληρη τη χώρα. Αυτά, για να συμβιβάζονται ορισμένοι με την ιδέα ότι διανύουν την τελευταία τους τετραετία ως δήμαρχοι.
Χ.Μ

Συγνώμη,
κύριοι Νομάρχες…
Μαλώνουν Παπατόλιας και Πρίντζος για τα ενοίκια του κτηρίου της ΑΝΕΜ και για το αν πληρώθηκαν προς τον ΕΟΜΜΕΧ που είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου. Ποιος τα πλήρωσε, ποιος δεν τα πλήρωσε και γιατί, είναι το αντικείμενο της νέας σφοδρής διαμάχης. Νομίζουμε ότι το θέμα για το συγκεκριμένο κτήριο δεν είναι αυτό. Κατά την άποψή μας πιο σημαντικό θα ήταν να απαντηθεί το εξής πολυσύνθετο ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν για την επισκευή του κτηρίου, ποια ήταν η αντικειμενική του αξία όταν επισκευάστηκε και κυρίως γιατί δεν έγινε προσπάθεια εξαγοράς του; Νομίζουμε ότι αυτό θα παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον… «Τ»

Κουίζ
Το 2000: 1 $ = 1.2 Eurο και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$
επομένως 1 βαρέλι = 72 Eurο
Σήμερα (Απρίλιος 2008): 1 $ = 0.62 Eurο και 1 βαρέλι γύρω στα 115$.
επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eurο
Η ερώτηση είναι: Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου