ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Μεσογειακή…υπεραιμία!

ΣΑΝ ποιο άλλο μυστικό μου ψιθυρίζουν για τους Μεσογειακούς αγώνες; Ξαφνικά, αδαείς περί τα αθλητικά στο παρελθόν, αρκετοί εργολάβοι γίνονται δεινοί αθλητικοί παράγοντες. Τρυπώνουν σε σωματεία, καθιστούν “ταμειακώς εντάξει” ψηφοφόρους, και τσουπ, προεδρεύουν. Οι διαχωριστικές γραμμές πολιτικώς αντιπάλων, έχουν ξεθωριάσει. Στην κατασκευαστική ιδεολογία, ομονοούν. Και πλέον δρομολογούν, μέσα από αθλητικούς ομίλους, την προλείανση του εδάφους, για μέρος από φιλέτα αθλητικών έργων. Είμαι μακριά; Απέχω πολύ; Τσου…

(Σε πιάνω, μεγάλε. Μακρινό το 2013, αλλά πολύ κοντινές οι αναθέσεις έργων. Ετσι βλεφαριάζω το μέλλον…)

Αυτογνωσία,
πριν τα πρόστιμα…

ΠΡΙΝ καν στεγνώσει η μελάνη του σχολίου που καταχώρισα πρόσφατα, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή Ιωλκού, εξωθεί ουσιαστικά δημότες στην κατανάλωση πολύτιμου πόσιμου νερού για ποτίσματα, δυστυχώς δικαιώνομαι. Και αντί να αποφύγει τη διαχείριση του αγαθού αυτού με ευκαιριακές μεθόδους, απειλεί δημότες με ιλιγγιώδη πρόστιμα σε περίπτωση σπατάλης νερού!
Χωρίς υπεύθυνη υποδομή, ας μη το τολμήσει. Πριν ελέγξει εντεταλμένους της στη διαχείριση του νερού και τους υδρομετρητές που συχνά χρεώνουν και αέρα κοπανιστό, το κυνήγι μαγισσών και… δολιοφθορέων, μόνο την ίδια θα φθείρει και θα εκθέσει. Αν προετοιμάζει, πάντως, κάποιο πογκρόμ διώξεων στην περιοχή, να το πει ξεκάθαρα, μετά όμως από αυτοκριτική της.
(Και αν αισθάνεται υπεράνω της Δικαιοσύνης, ας αναλάβει τα επίχειρά της. Αντιληπτό;…)

Τον πρόβλεψε;

ΝΑΙ, λέει γνωστός ηλεκτρονικός επιστήμονας που έχει σε λειτουργία σταθμούς πρόγνωσης σεισμών τόσο στα Πλατανίδια, όσο και στην Καλαμάτα. Είχε προβλέψει, λέει, το μεγάλο σεισμό, στις 17 Μαΐου με τα μηχανήματα των Πλατανιδίων και στις 20 Μαΐου με κείνα της Καλαμάτας.
(Πρόβλεψε και κάτι άλλο. Δε μας αφορά, εδώ. Σιωπώ…)

ΟΤΕ της υποκρισίας…

ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ πάλι κι αυτό με τον ΟΤΕ (καλώς το γράφω, ή έπρεπε να αναφέρομαι σε “Ντόϊτσε Τέλεκομ”;). Με αυτόματο τηλεφωνητή, μας προειδοποιεί το βράδυ ότι δεν εξοφλήθηκε ο λογαριασμός, και ταυτόχρονα, χρατς, σου κόβει το τηλέφωνο, για να εισπράξει τα 7,50 ευρώ επανασύνδεσης, που χαράματα σχεδόν πληρώνεις λαχανιασμένος μήπως και προλάβεις τη διακοπή.
(Βρε, κεφάλα. Όταν σε ενημερώνει, σου την έχει φέρει, ήδη…-ίδι …το γράφω και ανορθόγραφα!)

Η “Αργώ”, μαϊμού;

ΠΟΣΗ, ω άνδρες των Κενταύρων, σοφία μας πότισε χθες σε συνέντευξη του δημάρχου Σηπιάδας, ο κ. Σοφιάς; Τοπογράφος στο επάγγελμα, αλλά και ερευνητής, εμφάνισε την “Αργώ” ως ποταμόπλοιο που διαπηδά από τη μια μεριά στην άλλη, τον Ισθμό της Κορίνθου.
(…και εμπλέκεται με σεξουάλες Λαΐδες-προσωπική μου τούτη η ανακάλυψη).

Αργοναυτικά βερεσέδια…

ΜΑΡΙ..Ι..Ι..Ι τι θα λα πάθουου, με του κυρ Σουφιά τς σουφίες. Η κυρ Κούρτς , καλέ, η καπετάνιους. Ε! Δεν τν εκουνάει ρουπ τν Αργώ, αν δεν του τα βουϊξ η δήμαρχους.
-Τι να κάνει;
-Εκείν ρε, απ λεν, ιν τη παλάμ και ούτου βουίξουμι….βουϊσουμι, σαν κατ΄τέτοιου…
-Και λοιπόν;
-Θέλ λέει αυτά που τν εχρουστάν…
(Τ άκουσα σε τέτοια διάλεκτο, και είπα πως βουκόλοι μας την πέσανε στους Αργοναύτες για να τους διαλύσουν. Ω, Θεοί, ω Δία, βάλτε ένα χεράκι για να σαλπάρουμε, επιτέλους…)

Δε μιλιέται, σου λέω…

ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης, ζει με τα όνειρο να κουνήσουμε μαντίλι στην “Αργώ”, στην ώρα της. Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Οργανισμών, επιδιώκουν συνεργασία μαζί του και παίρνουν τη στερεότυπη απάντηση: Μέχρι τις 14 Ιουνίου, δεν έχει αυτιά γι΄ αυτούς.
(Μόλις το σκάφος περάσει τη Γλύφα, θα επανακτήσει την ακοή ή πρέπει να πιάσουμε και Σούνιο;)

Ρηγματώσεις ορατές…

ΚΑΙ θετικά να θελα να αντικρίσω την κατάσταση στην ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, δεν το μπορώ. Κοχλάζει το πράμα. Υποσχέσεις του Δημάρχου για αναβαθμίσεις συνεργατών που έδωσαν δείγματα γραφής στην απόδοση, μένουν μετέωρες. Οπλίστηκαν με υπομονή όσοι τρέφουν προσδοκίες και έδωσαν πίστωση χρόνου στον ηγέτη.
(Πότε θα ακουστούν αστραπόβροντα αν δεν τα προλάβει ο Αλέκος, είναι …ομόλογο με ημερομηνία λήξης…)

Στο στόχαστρο ο πρόεδρος

ΠΟΛΛΑ μέλη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, στέλνουν μήνυμα και στον πρόεδρό του Βαγγέλη Παπαστεργίου, με κοινοποίηση στο δήμαρχο. “Δεν μας αφήνει να μιλήσουμε. Μας διακόπτει. Δεν ολοκληρώνουμε την άποψή μας…”
(Δήμαρχε, κλίνε το ρήμα “Αργώ”-αργείς-αργεί. Να το γράψεις εκατό φορές. Πριν είν αργά…)

Ο Βαγγέλης επενδύει…

ΓΑΤΑ, ο Βαγγέλης (Καπούλας); …”γατότερη” γάτα και ο “Περαστικός”. Ε, τι να λέμε, αντιδήμαρχε; Ξεχωρίζεις, με τη δική σου σημαία στη δημοτική ολότητα. Το προχωράς καλά το “επενδύειν, εστί φιλοσοφείν”.
(Αγάλι αγάλι γίνεται η (αρχηγική) αγουρίδα μέλι. Κράτα όμως και λίγη αλάργα μη σου βγει και ξινή…)

Νερό για δύο χρόνια…

ΑΝ δεν το συγκρατήσατε, φίλοι μου, το επαναλαμβάνω. Ο επικεφαλής της Αγρομετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Δαλέζιος, τελευταίως δεν αφήνει συνέδριο για συνέδριο στο εξωτερικό, για τις κλιματικές μεταβολές. Ε, λοιπόν, στη Νορβηγία προχθές το εκεί συνέδριο, κατέληξε στη ζοφερή διαπίστωση: Αν στην επόμενη διετία δεν προσαρμοστούν τα μέτρα και δεν εκσυγχρονιστεί το σύστημα αρδεύσεων, δεν θα χουμε νερό για καλλιέργειες.
(Μα τόσο σύντομα, κύριε καθηγητά; Ναι, τόσο σύντομα…)

Σας προειδοποιούν…

-ΓΙΑΤΙ δε χαράσσουν διαχωριστικές γραμμές στο οδικό κύκλωμα Πηλίου;
-Περιττές. Τα “γκαπα-γκούπα” των καλυμμάτων φρεατίων της αποχέτευσης, αρκούν για να μη βουτάς στις πλαγιές. Μας προειδοποιούν…
(Ηχοφωτεινά σήματα, μου λες…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου