ΤΟΠΙΚΑ

Συλλλαλητήριο γαι την ακρίβεια στο Βόλο

συλλλαλητήριο-γαι-την-ακρίβεια-στο-βό-851206

Οι τοπικοί φορείς στηρίζουν την πρωτοβουλία του ΕΚΒ να διοργανώσει συλλαλητήριο για την ακρίβεια, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων όμως δεν παραβρέθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη πλην ορισμένων.

«Σημασία έχει να υπάρξει μαζική συμμετοχή» σχολίαζαν ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ μετά τη σύσκεψη, αν και δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της σύσκεψης ούτε η ΝΑΜ ούτε οι Δήμοι που είχαν κληθεί. Παρόντες η Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Το συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, στις 19:30, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η διάθεση όλων για τον συντονισμό της δράσης και του συλλαλητηρίου ως πρώτο βήμα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των φαινόμενων της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Ένωση Καταναλωτών και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων απαιτούν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων κατά των «καρτέλ» και των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά, εκτοξεύοντας την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από την υπόλοιπη Ε.Ε.

«Η ακρίβεια μάς αφορά όλους και πρέπει όλοι να διαμαρτυρηθούμε και να αντιδράσουμε, γιατί οι οικονομικές εξελίξεις δείχνουν ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μεγάλη δοκιμασία στο εισόδημά μας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, που δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απουσία των τοπικών φορέων από τη σύσκεψη.

Η Πολιτεία και οι εργοδότες πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλη αφαίμαξη, παρατήρησε ο γραμματέας του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος, σημειώνοντας ότι το συλλαλητήριο δεν θα πρέπει να είναι μία τυπική διαδικασία αλλά μία αφετηρία νέων πρωτοβουλιών.

Την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών- καταναλωτών αλλά και των τοπικών φορέων προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα της ακρίβειας ζήτησε ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κουτσούκος, υπογραμμίζοντας ότι “η ακρίβεια είναι μία και αφορά σε όλους τους πολίτες”.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσαγανός από την πλευρά του πρότεινε να γίνει μποϋκοτάζ και στις εταιρίες πετρελαιοειδών που κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών.
Συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις, ώστε μετά το συλλαλητήριο να αποφασιστεί ένα κοινό μέτωπο δράσης κατά της ακρίβειας, πρότεινε ο οργανωτικός γραμματέας Δημ. Παπαϊωάννου, παρατηρώντας ότι θα πρέπει να προστατευθεί το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων με διορθωτικές αυξήσεις, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Χρήστος Νικόπουλος προέβλεψε κοινωνικές εκρήξεις, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και έκανε λόγο για “καρτέλ” στα αγροτικά προϊόντα που ευνοούν τους μεσάζοντες και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το όργιο κερδοσκοπίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου