ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αίτηση για νέο υδροηλεκτρικό σταθμό

δημοσ-βολου-αίτηση-για-νέο-υδροηλεκτρ-851206

Ενα νέο Υδροηλεκτρικό Σταθμό προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο των έργων για την αύξηση των εσόδων της Επιχείρησης και των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σταθμός σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη θέση «Μετερίζα» του Πηλίου και ήδη έχει υποβληθεί αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πρόκειται για έναν υδροηλεκτρικό Σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 1,1 MW, δηλαδή θα παράγει περισσότερες από 3,5 εκατ. ΚW ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο, αποδίδοντας έσοδα στη ΔΕΥΑΜΒ ύψους 250.000 ευρώ. Για την παραγωγή της ενέργειας θα γίνεται εκμετάλλευση των πηγαίων νερών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και, όπως προβλέπεται, ο αγωγός θα ξεκινά από υψόμετρο 816 μ. και θα καταλήγει στα 470 μ., όπου θα βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Σταθμού.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, για την κατασκευή του έργου αυτού έχει ήδη υποβληθεί πρόταση για την πλήρη χρηματοδότησή του από εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Τόνισε ακόμη πως με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται εκτός από το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΜΒ και η συμμετοχή της Επιχείρησης στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως είναι το νερό.
Να σημειωθεί πως, ο νέος αυτός υδροηλεκτρικός σταθμός στο Πήλιο θα είναι ο δεύτερος που θα λειτουργήσει η ΔΕΥΑΜΒ, μετά την επιτυχή κατασκευή του πρώτου, ο οποίος λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1999.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου