ΤΟΠΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ… ΜΕΛΛΟΝ Απόγνωση των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής

κινητοποιηση-με-μελλον-απόγνωση-τω-851206

Σε συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας με αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος της Ιωλκού προχώρησαν χθες το πρωί από τις 8:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. δεκάδες μικροί μαθητές και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Παρασκευής, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ με βασικό αίτημα να ανοίξει η οδός Δωδεκανήσου, που παραμένει κλειστή εδώ και αρκετές ημέρες εξαιτίας εργασιών για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου.
Το κλείσιμο της οδού Δωδεκανήσου έχει αποκλείσει συγκοινωνιακά την Αγία Παρασκευή και έχει μετατρέψει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και συχνής διέλευσης βαρέων οχημάτων την οδό Βάρναλη που διέρχεται μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και ο π. Κωνσταντίνος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής τόνισε πως πρόκειται για ένα δρόμο που έχει μετατραπεί σε λεωφόρο. «Είναι πολύ επικίνδυνη και για τα παιδιά μας, αλλά και για όλους τους διερχόμενους η διέλευση από το συγκεκριμένο δρόμο. Επιπλέον είναι ένας δρόμος χωρίς πεζοδρόμια και ένας δρόμος τον οποίο επιλέγουν πλέον βαρέα οχήματα», επισήμανε ο π. Κωνσταντίνος.
Οι δεκάδες μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία ζητούσαν να ανοίξει η οδός Δωδεκανήσου, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα, καθώς είναι άκρως επικίνδυνο για τη διέλευση των παιδιών. Να σημειωθεί πως κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται τα πρώτα ατυχήματα και πριν τρεις ημέρες υπήρχε όχημα της Τροχαίας στην οδό Βάρναλη.
«Η συνοικία δεν μπορεί να επικοινωνήσει καθόλου με το υπόλοιπο συγκρότημα του Βόλου. Απλά κλείσανε τη Δωδεκανήσου, χωρίς βέβαια να ξέρει κάποιος ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Πρέπει να το κοιτάξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Εμείς με τη σημερινή κινητοποίηση θέλουμε να δηλώσουμε πως κάνουμε μόνο την αρχή και θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις, αν δεν δρομολογηθεί λύση», υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, κ. Μακρή.
Αίτημα των περιοίκων αποτελεί παράλληλα και η υπογειοποίηση της οδού Δωδεκανήσου κάτω από τον περιφερειακό δρόμο και στο ύψος της λοξής γέφυρας, που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της εδώ και δύο χρόνια και παραμένει κλειστή.

Κοινή προσπάθεια

Στο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ιωλκού παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Βόλου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ. Στάμος ο οποίος τόνισε πως βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί από το Υπουργείο να αναθέσει αυτό το κομμάτι και να τελειώσει αυτή η ιστορία, γιατί η οδός Δωδεκανήσου είναι ένας από τους βασικούς άξονες επικοινωνίας της Αγίας Παρασκευής».
Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Προγραμματισμού, κ. Φώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης δράσεων για την επίλυση της επικρατούσας κατάστασης.
Από την πλευρά του ο Αντινομάρχης Μαγνησίας Έργων, κ. Ξηρακιάς, τόνισε πως οι κάτοικοι δίκαια διαμαρτύρονται, γιατί με τις αλλαγές βαριά οχήματα, φορτηγά και ρυμουλκούμενα περνάνε μέσα από την Αγία Παρασκευή και βγαίνουν στην Ιωλκού ή μπαίνουν από την Ιωλκού και διασχίζουν την Αγία Παρασκευή, η οποία είναι ευρέως γνωστό ότι είναι ένας οικισμός με ελάχιστο οδικό δίκτυο και ακόμη έχουν κλείσει κάποιοι δρόμοι που ήταν διαμπερείς και ενώνανε την Αγία Παρασκευή με το Βόλο. «Ουσιαστικά είναι ένας μόνο δρόμος γύρω από την εκκλησία. Κινδυνεύουν οι διερχόμενοι και τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Το θέμα είναι ότι από τη μία δεν μπορούμε ανά δέκα μέτρα να έχουμε ανισόπεδο κόμβο στον Περιφερειακό, γιατί δεν θα ήταν Περιφερειακός αλλά δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, όμως από την άλλη δεν μπορούμε και να αποκλείουμε μια ολόκληρη συνοικία από την σύνδεσή της με το Βόλο», δήλωσε ο κ. Ξηρακιάς.
Επιπρόσθετα ανέφερε πως υπάρχουν προβλέψεις για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου και σε επικείμενη σύσκεψη με το ΥΠΕΧΩΔΕ θα συζητηθεί ο τρόπος βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης. «Ενδεχομένως θα επεκταθούν οι παράπλευροι δρόμοι, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής που θα μπαίνουν βέβαια από τους δύο κόμβους που έχει στη περιοχή, στην οδό Ζάχου και λίγο μετά τη Δωδεκανήσου», υπογράμμισε ο κ. Ξηρακιάς και συνέχισε λέγοντας πως «το έργο είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε και προσπαθούμε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να ζητήσουμε όχι την γρήγορη ολοκλήρωση του Περιφερειακού, αλλά τη σωστή και άρτια ολοκλήρωσή του, ώστε να δοθεί στην ασφαλή κυκλοφορία τόσο στους πεζούς, όσο και στα οχήματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου