ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσε 400.000 καπάκια

συγκέντρωσε-400-000-καπάκια-487530

Περισσότερα από 400.000 καπάκια συγκέντρωσε, με την συνδρομή δεκάδων συμπολιτών, η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της κουζίνας αλληλεγγύης και του ΤΕΜ, ανοίγοντας διάπλατα την αγκαλιά της στα παιδιά του EΕΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Η ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη συμπολίτισσα, η οποία προσφέρει ακούραστα τη βοήθειά της όπου υπάρχει ανάγκη, κινητοποίησε την τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποκτήσουν καινούργια αμαξίδια δύο μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Το κάλεσμα ευαισθησίας της κ. Ιωαννίτη μεταφράζεται σε 55 ευμεγέθεις σακούλες που μεταφέρθηκαν χθες, με φορτηγό, στο κτίριο του σχολείου, όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί ένας και πλέον τόνος πλαστικά καπάκια με την συνδρομή συμπολιτών, σχολείων και φορέων, όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Η καλή Σαμαρείτισα του Βόλου, ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο την προσπάθειά της, τονίζοντας, ωστόσο, με ιδιαίτερη σεμνότητα ότι «μόνη μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Ηταν μια προσπάθεια την οποία συνέδραμαν πολλοί Βολιώτες, οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν ότι συγκεντρώνω πλαστικά καπάκια, ευαισθητοποιήθηκαν κι άρχισαν να φέρνουν άλλοτε μια χούφτα κι άλλοτε μεγαλύτερες ποσότητες».

Οι έννοιες της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν θεμελιώδεις αξίες ζωής για την κ. Ιωαννίτη, η οποία αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η συνεργασία είναι απαραίτητη στις εποχές που ζούμε». Τα πολύχρωμα πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσε και προσέφερε με πολύ ευαισθησία στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, στο οποίο φοιτούν 49 μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μεταφράζονται ως έμπρακτο ενδιαφέρον προς το κοινωνικό σύνολο.

Η πρωτοβουλία της κ. Ιωαννίτη λειτούργησε υποστηρικτικά σε σχέση με την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο το EΕΕΚ Ειδικής Αγωγής, ενώ όπως επισημαίνει η διευθύντρια του σχολείου, Φωτεινή Γρηγορίου «φέτος μπήκαμε στη διαδικασία να κοινοποιήσουμε την προσπάθειά μας, διότι δύο μαθητές μας χρειάζονται ειδικό αμαξίδιο», ενώ όπως προσθέτει η ίδια «έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας, που ξεκίνησε την όλη διαδικασία και την υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια».

Στο μεταξύ, το σχολείο λειτουργεί ήδη ως δίκτυο, όπου συγκεντρώνονται καπάκια που προέρχονται από όλη την Ελλάδα, ενώ είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση από φορείς και σχολεία. Η διευθύντρια του σχολείου δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην κ. Ιωαννίτη για την πολύτιμη προσπάθειά της, υπογραμμίζοντας ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «με αφορμή την συγκεκριμένη προσπάθεια, πολλά σχολεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρθουν στο σχολείο μας ή μας καλούν αντίστοιχα, ενισχύοντας την προσπάθειά μας για άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου