ΤΟΠΙΚΑ

Αποροι 50 έμποροι στο Βόλο!

αποροι-50-έμποροι-στο-βόλο-491292

Ούτε τα απολύτως απαραίτητα δεν μπορούν να προσφέρουν σήμερα σχεδόν 50 έμποροι του Βόλου στις οικογένειές τους. Τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους -καθώς δεν μπορούσαν να τις συντηρήσουν- ενώ στη συνέχεια τα χρέη τούς «αποτελείωσαν» οικονομικά, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε σημείο εξαθλίωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα άτομα όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούσαν να λάβουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, καθώς δεν πληρούσαν ορισμένες από τις προϋποθέσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στη λίστα των δικαιούχων.

Με δεδομένο το παραπάνω κώλυμα, ο Σύλλογος Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά, προσφέροντας προϊόντα, τα οποία θα διατεθούν στις οικογένειες των άπορων εμπόρων, οι οποίοι δεν δικαιούνται βοήθημα από την πρόνοια, ενώ έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο Σύλλογος Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας προτρέπει τα μέλη του να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούν μακράς διαρκείας, όπως καφές, ζάχαρη, μαρμελάδες, γάλα (εβαπορέ), αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, χαρτικά και απορρυπαντικά.

Τα προϊόντα θα συλλέγονται από τα μέλη του Δ.Σ. έως το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών συγκεντρώνει για 3η χρονιά τρόφιμα για άπορα άτομα, ωστόσο φέτος τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν αποκλειστικά σε οικογένειες απόρων εμπόρων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας κ. Γεράσιμος Μαρκόπουλος, ανάφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Οι έμποροι τα τελευταία χρόνια βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και συνεχώς επιβαρύνονται με κάτι καινούργιο. Σήμερα ορισμένοι έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ άλλοι δεν έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Εκτιμούμε ότι είναι γύρω στα πενήντα άτομα, οι έμποροι που έμειναν άνεργοι και γι’ αυτό αποφασίσαμε τα τρόφιμα που θα συγκεντρώσουμε φέτος να διαθέσουμε στις οικογένειες των συναδέρφων μας. Για την υλοποίηση της απόφασής μας θα συνεργαστούμε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρκόπουλος επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, δεν δικαιούνται βοήθημα από την Πρόνοια.

Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2014, όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή πίτας του Συλλόγου στις 21:00,στην ταβέρνα «Θράκα», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μικρασιατών 71 και Θουκυδίδου. Η τιμή κατά άτομο είναι 15 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση των τροφίμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα: κ. Μαρκόπουλο Γεράσιμο τηλ.: 2421 0 26635 και κ. Νιζάμη Δημήτριο τηλ: 2421 0 21505.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου