ΤΟΠΙΚΑ

Β. Αργύρης : “Η Ν.Δ. εξαπάτησε τους αγρότες”

β-αργύρης-η-ν-δ-εξαπάτησε-τους-αγρότε-851206

Κριτική του πρώην Υφυπουργού Γεωργίας στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα
Επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο και την κυβερνητική πολιτική, εξαπέλυσαν χθες ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αργύρης και η βουλευτής Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μαζί με το Συντονιστή της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτη και τον αντινομάρχη Δημ. Μεργιαλή στα γραφεία της Νομαρχιακής στο Βόλο.
Ο Συντονιστής για τα Αγροτικά στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την Κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή να προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές, προκειμένου, όπως τόνισε, έστω και τώρα να ανατραπεί η δυσμενής κατάσταση στον αγροτικό τομέα, ενώ η κ. Ροδούλα Ζήση αναφερόμενη σε τοπικό επίπεδο επισήμανε ότι η έλλειψη στρατηγικής από πλευράς της η Κυβέρνηση κρατά ομήρους τους αγρότες που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και ότι δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα σε έργα που έπρεπε να γίνουν όπως π.χ η λιμνοδεξαμενή στη Μακρινίτσα από το παρακράτημα κατά 25% .
Ο κ. Βαγγέλης Αργύρης κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησαν τους αγρότες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δόθηκαν αφειδώς και ξεχάστηκαν μετεκλογικά, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε επίπεδο Ε.Ε ήταν τραγικές και προέβλεψε δυσοίωνες εξελίξεις στην ύπαιθρο, εάν δεν αναληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες κυρίως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρώην υφυπουργός επεσήμανε ότι επί Ν.Δ οι αγρότες αγωνίζονται προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούν όταν επί ΠΑΣΟΚ, όπως συμπλήρωσε, αγωνίζονταν για να διευρύνουν τα δικαιώματά τους . Διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι το ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται και που θα παρουσιαστεί επίσημα για τον αγροτικό τομέα στις 2 και 3 Μαρτίου επανέρχεται με προτάσεις και μέτρα που, εάν υλοποιηθούν, θα συμβάλλουν στην τόνωση της υπαίθρου και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αν και, όπως επισήμανε, μετά την αναθεώρηση της ΚΑΠ δημιουργείται πλέον ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, στο οποίο ο αγρότης καλείται να υιοθετήσει εναλλακτικές μορφές καλλιεργειών για να βελτιώσει το εισόδημά του.
Στο σημείο αυτό μάλιστα ο πρώην Υφυπουργός επέκτεινε την κρίση του σχολιάζοντας και τα περί εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απομάκρυνση Κουλούρη από την Κ.Ο υπογραμμίζοντας: “Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας, είμαστε πλέον όλοι σε διάταξη μάχης. Όσοι δεν έχουν το κουράγιο να δώσουν αυτή τη μάχη, ας παραμερίσουν. Όσοι δημιουργούν προβλήματα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποστούν τις συνέπειες.”.
Ο κ. Αργύρης εξάλλου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη λειτουργία του ΕΛΓΑ επί διακυβέρνησης Ν.Δ., τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι λαμβάνονται παράνομες αποφάσεις και ότι “οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς είναι προ των πυλών”.
Ο ίδιος, αν και επέμεινε αρκετά στην ομιλία του στα “δεινά” που προκάλεσε η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. στον αγροτικό τομέα, παραδέχτηκε ότι και το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη ως κυβέρνηση,αναγνωρίζοντας φυσικά με αυτή την αποστροφή έναν από τους βασικότερους λόγους που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από τη μεγαλύτερη μερίδα των αγροτών ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Επισήμανε μάλιστα ότι κάποια στιγμή ως υφυπουργός νόμιζε ότι εάν η Ν.Δ γίνονταν κυβέρνηση, ενδεχομένως πράγματι να συνέβαλε στην ανάπτυξη της υπαίθρου, “ πολύ γρήγορα όμως – τόνισε- φάνηκε ότι το μόνο που ήθελε είναι τις ψήφους των αγροτών”.
Παρουσιάζοντας στοιχεία το μέλος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι την τελευταία 3ετία το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί και διέψευσε ότι έχουν καταβληθεί όλες οι επιδοτήσεις από την αναθεώρηση της ΚΑΠ καθώς, όπως είπε, από τα 2,1 δις ευρώ συνολικά δόθηκαν μόνο 1, 2 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά της η βουλευτής Ροδούλα Ζήση στην τοποθέτησή της υπενθύμισε ότι οι επιδοτήσεις που δίνονται σήμερα στους αγρότες προέρχονται από τη διαπραγμάτευση που το ΠΑΣΟΚ έκανε για την ΚΑΠ ως Κυβέρνηση και ότι βάσει αυτής έχουν “θωρακιστεί” οι παραγωγοί απέναντι στον ανταγωνισμό του Παγκόσμιου Εμπορίου, ενώ αναφερόμενη τοπικά επισήμανε ότι “καλό θα είναι οι εκπρόσωποι της Κυβερνώσας παράταξης, βουλευτές και στελέχη να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά τους και να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα των αγροτών της Μαγνησίας”, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι μόνο η ίδια προσωπικά έχει καταθέσει περίπου 70 επερωτήσεις στη Βουλή για τους αγρότες του Νομού και για τα προβλήματα που αφορούν στη μικροκαρπία, στα δικαιώματα και στις επιδοτήσεις χωρίς όμως ποτέ να έχει πάρει σαφείς απαντήσεις αλλά και δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου