ΤΟΠΙΚΑ

«Αϊνστάιν» ετών 13…

αϊνστάιν-ετών-13-851206

Εξέπληξε ακόμη και τους βαθμολογητές του το «κοφτερό μυαλό» του 13χρονου Παύλου Τριαντάρη, από το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, ο οποίος πέρασε στην τρίτη και τελευταία φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Δεν είναι μόνο η πρόκρισή του στον τελικό του μαθηματικού διαγωνισμού, αλλά το κείμενο το οποίο παρέδωσε στους βαθμολογητές, το οποίο ήταν το δεύτερο άψογο μεταξύ των νεαρών διαγωνιζομένων από όλη τη χώρα!
Ο 13χρονος «Αϊνστάιν» έκανε υπερήφανους τους γονείς, τους καθηγητές και τους συμμαθητές του και εκτός από τα συγχαρητήρια για τη νέα του επιτυχία, απέσπασε τις ευχές όλων για την επόμενη «συνάντησή» του με τις αυξημένης δυσκολίας μαθηματικές εξισώσεις. Πρόκειται για τον μοναδικό μαθητή Γυμνασίου της Μαγνησίας που προκρίθηκε στον τελικό του διαγωνισμού.
Ο μαθητής της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού ξεχώρισε και στο διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» -δεύτερη φάση- της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η διάκρισή του του δίνει το «εισιτήριο» συμμετοχής του στον τελικό διαγωνισμό, με τον τίτλο ο «Ο Αρχιμήδης», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 24 Μαρτίου.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Χημείου και την επομένη ημέρα (25/2) θα γίνει βράβευση των μαθητών.
Από τους 100 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα θα συγκροτηθούν οι ομάδες για την Βαλκανιάδα και την Ολυμπιάδα Μαθηματικών.
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου και η Διεύθυνση του Σχολείου συγχαίρουν τον μαθητή για τη νέα του επιτυχία και του εύχονται παρόμοιες επιτυχίες και στο μέλλον.
Ο Παύλος Τριαντάρης ήταν μεταξύ των 31 μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη φάση του διαγωνισμού ο «Θαλής».
Στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συμμετέχουν μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου και όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου