ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί σε αντίπαλα στρατόπεδα

εκπαιδευτικοί-σε-αντίπαλα-στρατόπεδ-492995

Σε αντίπαλα στρατόπεδα φέρνει τους εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, το μέτρο της Αυτό – αξιολόγησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Τα σχολεία, καλούνται από το Υπουργείο Παιδείας να συγκροτήσουν επιτροπές για να προχωρήσει η αυτό – αξιολόγηση και την ίδια ώρα από την Ομοσπονδία μέσω της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, να αντισταθούν στο «Δούρειο Ίππο άλωσης του δημοσίου σχολείου».

Τις τελευταίες ημέρες, στις κατά τόπους σχολικές μονάδες, συγκαλούνται συνεδριάσεις των Συλλόγων Καθηγητών, προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα τηρήσουν απέναντι στο μέτρο της αξιολόγησης.

Στις συνεδριάσεις το κλίμα είναι έκρυθμο. Από τη μία υπάρχουν οι καθηγητές που τάσσονται υπέρ της αξιολόγησης για την περαιτέρω εξέλιξή τους κι από την άλλη οι θιασώτες της άποψης ότι το μέτρο θα πρέπει να καταργηθεί στην πράξη, καθώς θα δημιουργήσει νέες δεξαμενές για διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών.

Οι συγκρούσεις δεν λείπουν, λένε ασφαλείς πληροφορίες, ενώ δεν είναι λίγοι οι καθηγητές, που προκειμένου να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις, κάνουν χρήση ακόμη και αδειών για να μη συμμετέχουν. Η αναστάτωση που επικρατεί στα σχολεία, είναι άνευ προηγουμένου, ενώ τα τηλέφωνα με παράπονα και διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών προς στελέχη της ΕΛΜΕ δε λείπουν.

Σημαντική στη στάση που τελικώς θα τηρήσει ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι και η παράμετρος, που θέλει τους εκπαιδευτικούς που θα υπογράψουν το κείμενο της ΟΛΜΕ για μη συγκρότηση επιτροπών αξιολόγησης να αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και να υπάρχουν κυρώσεις.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα έχει ακριβή εικόνα για τη στάση που θα τηρήσουν τα σχολεία. Πάντως ήδη σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων, φαίνεται ότι ξεκίνησε ή ξεκινά τις επόμενες ημέρες η συγκρότηση των επιτροπών για την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου