ΤΟΠΙΚΑ

Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στο ΙΚΑ Βόλου

ανεπαρκείς-οι-προσλήψεις-στο-ικα-βόλο-851206

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την πρόσληψη 15 υπαλλήλων, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τα μεγάλα κενά στις διοικητικές υπηρεσίες.
Η κατάσταση, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Ιδρύματος στο Βόλο, είναι πλέον απελπιστική, αφού τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν εξαιτίας της μη επαρκούς στελέχωσης.

Αρκετές υπηρεσίες στον διοικητικό τομέα απασχολούν προσωπικό με stage, οι συμβάσεις ωστόσο και αυτών, λήγουν το επόμενο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα και πάλι θα οξυνθεί, έχοντας άμεση επίπτωση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ο τοπικός σύλλογος των εργαζομένων στο ΙΚΑ του Ν. Μαγνησίας μέχρι πρότινος ευελπιστούσε ότι μέσω των επανειλημμένων επαφών και των παραστάσεων που έχουν γίνει σε υπουργικά γραφεία και διοικητή, θα πιεστεί η Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει ειδικά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού με νέες προσλήψεις.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό για τη Μαγνησία έχουν εγκριθεί 15 θέσεις. Εννιά αφορούν στο Βόλο, 1 τη Ζαγορά, 3 την Σκόπελο και 2 τη Σκιάθο.

Βάσει του οργανογράμματος στο παράρτημα ΙΚΑ Βόλου προβλέπονται 106 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, υπηρετούν όμως μόνο 80, στις θέσεις βοηθητικού προσωπικού προβλέπονται 38 υπάλληλοι και υπηρετούν 11 και στο τοπικό υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας υπηρετούν 15 υπάλληλοι, ενώ στις θέσεις βοηθητικού προσωπικού υπηρετεί μόνο ένας.

Ο σύλλογος εργαζομένων στο ΙΚΑ έχει ζητήσει -σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Δημ. Κουτσούκο- να γίνει και νέος διαγωνισμός για να προσληφθούν τουλάχιστον 25 με 30 υπάλληλους, που θα στελεχώσουν επαρκώς όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Νομό, έχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ περίπου 35.000 συνταξιούχοι στη Μαγνησία και απασχολούνται μόνο 144 υπάλληλοι μαζί με τα περιφερειακά τμήματα, δηλαδή το 35% των θέσεων που προβλέπονται στο βασικό οργανόγραμμα λειτουργίας του IKA.

«Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί», τόνισε στον “Ταχυδρόμο” ο κ. Δημήτρης Κουτσούκος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ και πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε λύσει βασικά προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του ΙΚΑ και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να θέλει να λύσει το ασφαλιστικό. Υπήρχε λύση, εφόσον θα ήταν αποφασισμένη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εισφοροδιαφυγή. Πώς όμως να γίνει αυτό -αναρωτιέται ο κ. Κουτσούκος, όταν σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας υπάρχουν μόνο 7 ελεγκτές, οι οποίοι έχουν να ελέγξουν τις κοινές επιχειρήσεις, όλες τις οικοδομές στο νομό και τις Βιομηχανικές Περιοχές;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου