ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα από το λιμάνι

τα-προβλήματα-από-το-λιμάνι-851206

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τις εργασίες στη χερσαία ζώνη του λιμανιού ολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.
Σύντομα η μελέτη θα σταλεί στη Νομαρχία Μαγνησίας και θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Τα περιβαλλοντικά προβλήματα από τη δραστηριότητα του λιμένα Βόλου και η αντιμετώπισή τους εξετάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ηγεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, δήλωσε χθες ο αντινομάρχης Νίκος Ντίτορας.
Προχθές επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΟΛΒ Π. Σούρλα και του διευθύνοντα συμβούλου Α. Βαλασσά.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο μελετητής, ο κ. Ντίτορας ενημερώθηκε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό.
Ο αρμόδιος για το Περιβάλλον αντινομάρχης της ΝΑΜ ενημέρωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το λιμάνι και ο νομάρχης, ενώ η μελέτη θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο, καθώς το θέμα της λειτουργίας του λιμανιού και η ρύπανση που οι δραστηριότητές του προκαλούν στο περιβάλλον, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της γύρω περιοχής, είναι ένα από τα κύρια περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τη νέα νομαρχιακή αρχή.
Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι είπε ότι αυτή επικεντρώθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από τις εργασίες που εκτελούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένα, φορτοεκφόρτωση – διακίνηση και προσωρινή αποθήκευση υλικών (σκραπ, κάρβουνο, pet coke, σιτηρά, ζωοτροφές, λιπάσματα, μικροεπισκευές πλοίων κλπ.).
Η σύσκεψη, όπως τόνισε, είχε ως στόχο την ενημέρωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε θέματα λειτουργίας του λιμένα, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατευθυντήριοι άξονες πολιτικής της, ενόψει της νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της αξιολόγησής της από το Ν.Σ., όσον αφορά στα προτεινόμενα μέτρα μείωσης ή αποκατάστασης των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.
Επίσης έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Οργανισμού για όλα τα έργα που προβλέπονται να εκτελεστούν στο άμεσο μέλλον – μεταφορά γεφυροπλάστιγγας, αλλαγή της εισόδου για τα φορτηγά αυτοκίνητα (κόμβος Μπουρμπουλήθρας – γεφύρωση Ξηριά), ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου