ΤΟΠΙΚΑ

Κόπηκε τιμολόγιο στο όνομά του

κόπηκε-τιμολόγιο-στο-όνομά-του-851206

Ξεσκεπάζεται μέρα με την ημέρα το σκάνδαλο Siemens και ειδικά το σκέλος που αφορά στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών που εκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2007, είχε παροχή σε είδος από τη Siemens με τιμολόγιο που κόπηκε το Σεπτέμβριο του 2007, την περίοδο δηλαδή των εκλογών. Το ποσό του τιμολογίου ήταν 43.850 ευρώ.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι και άλλα τιμολόγια πληρώνονται αυτές τις ημέρες σε πολιτικά πρόσωπα.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τιμολόγιο εξοφλήθηκε τρεις ημέρες μετά την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών στο λογιστήριο της Siemens, όπου ο κ. Αθανασίου έλαβε γνώση για τιμολόγια και παραστατικά, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέσχεσε.
Ειδικότερα:
Υπ όψιν την ανάκρισης της υπόθεσης Siemens τέθηκαν αιφνιδίως τιμολόγια επ ονόματι του βουλευτή Β΄ Αθηνών Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών που εκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2007, είχε παροχή σε είδος από τη Siemens με τιμολόγιο ύψους 43.850 ευρώ, που κόπηκε το Σεπτέμβριο του 2007, την περίοδο δηλαδή των εκλογών.
Μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση ο κ. Μητσοτάκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συμφώνησε με την εταιρία για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου για το πολιτικό του γραφείο, ζητώντας η εξόφληση του τιμολογίου να γίνει μέσα σε ένα χρόνο.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι σήμερα θα ζητήσει συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, προκειμένου να του προσκομίσει τα παραστατικά.
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τιμολόγιο εξοφλήθηκε τρεις ημέρες μετά την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών στο λογιστήριο της Siemens, όπου ο κ. Αθανασίου έλαβε γνώση για τιμολόγια και παραστατικά, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέσχεσε. Παρότι, μάλιστα, ο αρχιλογιστής της Siemens Κυριάκος Μικέ έδινε τα τιμολόγια στον εισαγγελέα, εκείνος εμφανιζόταν απρόθυμος, αρχικά τουλάχιστον, να τα πάρει.
Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί το ότι ο κ. Αθανασίου δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στους συνηγόρους των εμπλεκομένων στην υπόθεση τη συμπληρωματική κατάθεση της γραμματέως, του πρώην στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, η οποία είχε επιβεβαιώσει χορηγίες και δώρα σε πολιτικά πρόσωπα, παρότι στην πρώτη της κατάθεση δεν είχε κατονομάσει.

Κ. Μητσοτάκης

«Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Απαντώντας σε σχετικές φήμες», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει στη δήλωσή του τα εξής:
«Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρία Siemens την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου. Αναλυτικά προμηθευτικά από την εταιρία και από συνεργάτες/ υπεργολάβους της τον ακόλουθο εξοπλισμό:
– Fujitsu Siemens Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα ηλεκτρονικά ήδη αξίας 40,248,25 Ευρώ
– Ι. Δημητρακόπουλος ANADELTA (υπεργολάβος Siemens): καλωδιώσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας 16,400, 58 Ευρώ
– Comconet Ltd (υπεργολάβος Siemens) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση, οργάνωση computer room και υπηρεσίες αξίας 36,628,20 ευρώ
– Siemens: Eγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου αξίας 43,850,17 ευρώ
Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής, έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, αλλά στη παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι ΟΛΑ το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου.
Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός.
Θα ζητήσω σήμερα συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσω όλα τα σχετικά παραστατικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου