ΤΟΠΙΚΑ

Αποροι φοιτητές ζητούν βοήθημα

αποροι-φοιτητές-ζητούν-βοήθημα-495211

Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα αλλά και το ενδιαφέρον απόρων φοιτητών για τα ειδικά βοηθήματα που έχουν θεσπιστεί από την τοπική Εκκλησία.

Δεκάδες συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προσέρχονται καθημερινά στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, ζητώντας πληροφορίες και διευκρινίσεις, σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται. Την περσινή χρονιά είχαν λάβει το συγκεκριμένο χρηματικό βοήθημα 40 φοιτητές από την περιοχή μας, ο ίδιος αριθμός διατηρείται και φέτος, ενώ στο μεταξύ έχουν πολλαπλασιαστεί τα αιτήματα προς την τοπική Εκκλησία. Το ποσό του βοηθήματος, που δίδεται έως και το Μάιο, σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται σωτήριο, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες των δικαιούχων.

Οι περιπτώσεις των νεαρών φοιτητών που στρέφονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες, είτε οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε είναι ορφανά και αδυνατούν, ως εκ τούτου, να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους. Όπως αναφέρουν, ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας της Μητρόπολης, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δέχονται πληθώρα τηλεφωνημάτων από γονείς και νέους της περιοχής μας.

Το χρηματικό βοήθημα ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως και για τους φοιτητές που έχουν ανάγκη, μεταφράζεται κατά περίπτωση σε κάλυψη των μηνιαίων εξόδων της Εστίας, των εξόδων μεταφοράς, ή λογαριασμών ΔΕΚΟ. Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς τα αιτήματα για βοήθεια, ενώ όπως υπογραμμίζουν στελέχη της τοπικής Εκκλησίας: «αξιολογούμε ότι είναι όντως περιπτώσεις που χρήζουν βοηθείας και συμβάλλουμε από την πλευρά μας, στο βαθμό που μπορούμε κάθε φορά».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου