ΤΟΠΙΚΑ

Τη στήριξη του Δήμου Νέας Ιωνίας

τη-στήριξη-του-δήμου-νέας-ιωνίας-851206

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούνται από την έναρξη λειτουργίας του νεοσύστατου Σχολείου για τα Αυτιστικά Παιδιά, ζήτησε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Μπλάνας, που επισκέφτηκε χθες μαζί με τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Οι Κένταυροι», η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Δήμο Νέας Ιωνίας, το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στο Δήμαρχο Ν. Ιωνίας ο κ. Μπλάνας, οι δαπάνες λειτουργίας του Σχολείου με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τις τελευταίες δέκα μέρες, θα επιβαρύνουν τη Σχολική Επιτροπή του 1ου Εδικού Σχολείου, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες (θέρμανση, καθαρισμός, εξοπλισμός, εποπτικά υλικά). Επιπλέον, η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με το ιδιόκτητο λεωφορείου του 1ου Ειδικού Σχολείου, του οποίου η ετήσια δαπάνη συντήρησης φθάνει περίπου τα 2.000 ευρώ.
Συνολικά, οι επιπλέον δαπάνες που θα κληθεί να καλύψει για το 2007 η Σχολική Επιτροπή του 1ου Ειδικού Σχολείου υπολογίζονται σε 11.800 ευρώ, ποσό το οποίο ζητείται ως έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο Νέας Ιωνίας. Επίσης, ο κ. Μπλάνας έθεσε υπόψη του Δημάρχου την ανάγκη υδροχρωματισμού του σχολικού κτιρίου, καθώς εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει τέτοιου είδους εργασίες και το σχολείο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.
Τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη επισκέφθηκαν επίσης τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» και το προεδρείο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί». Και στις δύο περιπτώσεις ο κ. Μαβίδης ενημερώθηκε για τη δράση και τα θέματα που τους απασχολούν, εκφράζοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμπαρασταθεί στους δύο Συλλόγους, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Με ιδιαίτερη ευαισθησία αντιμετώπισε το αίτημα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης σχετικά με την εξασφάλιση στέγης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί κατάλληλος χώρος στο Δήμο Νέας Ιωνίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα για τα μέλη του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου