ΤΟΠΙΚΑ

Καταγραφή ελληνικών συνταγών

καταγραφή-ελληνικών-συνταγών-495398

Από τη Μαγνησία θα ξεκινήσει η προσπάθεια καταγραφής της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας. Τοπικά προϊόντα και συνταγές θα είναι από τα πρώτα που θα συμπεριληφθούν στο προφίλ της ελληνικής κουζίνας.

Η πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ανακοινώθηκε χθες από τον Πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και αναλαμβάνεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, Απ. Αθανασό.

Θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου Εστιατόρων που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 2 έως 6 Απριλίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πλαισιωθούν από έκθεση τροφίμων και ποτών και έκθεση εξοπλισμού καταστημάτων. Στόχος είναι δε, να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και από το 2015 να αποκτήσει διεθνή προσανατολισμό. Στα σχέδια των διοργανωτών είναι μέσα στο 2015, να κληθούν να συμμετέχουν Έλληνες σεφ από όλο τον κόσμο ή σεφ που ασχολούνται με την ελληνική κουζίνα, προκειμένου μέσα από το συνέδριο να αναδειχθεί η διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων και η σημασία της ελληνικής γαστρονομίας.

Η ελληνική κουζίνα έχει κερδίσει την αναγνώριση της UNESCO ως πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν έχει γίνει όμως καμία συστηματική προσπάθεια καταγραφής της σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική γαστρονομία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον τουρισμό και ως τέτοια θα αναδειχθεί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου