ΤΟΠΙΚΑ

Η καρδιά τον πρόδωσε ύπουλα

η-καρδιά-τον-πρόδωσε-ύπουλα-495856

Θρήνος από την ξαφνική απώλεια του 56χρονου επιχειρηματία Βασίλη Χατζησταματίου

Σε ηλικία 56 ετών η καρδιά πρόδωσε, με ύπουλο τρόπο, ιδιαίτερα γνωστό πρώην επιχειρηματία στο Βόλο, οικογενειάρχη και πατέρα ενός παιδιού μόλις 7 ετών. Το χαμόγελο από το πρόσωπο του πάντοτε φιλικού και πρόσχαρου Βασίλη Χατζησταματίου έσβησε αιφνίδια, βυθίζοντας σε απαρηγόρητο θρήνο την οικογένειά του, τους συγγενείς, τους φίλους του.

Ο 56χρονος ήταν αδερφός -ο μικρότερος της οικογένειας- του γνωστού δικηγόρου Νίκου Χατζησταματίου και του επίσης γνωστού γυναικολόγου Στέλιου Χατζησταματίου, οι οποίοι συντετριμμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν στην πρόωρη απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Ολα συνέβησαν σε ελάχιστα λεπτά. Τίποτε δεν προμήνυε το μοιραίο, όταν ο Βασίλης Χατζησταματίου βρέθηκε χθες το πρωί στο δικηγορικό γραφείο του αδερφού του. Ευδιάθετος, όπως πάντα, ούτε που έδειχνε την παραμικρή αδιαθεσία, προχώρησε την ημέρα του ανάμεσα σε συνηθισμένες καθημερινές δραστηριότητες. Είχε περάσει ελάχιστη ώρα από τη στιγμή που έφτασε στο διαμέρισμα της οικογένειάς του στον Αναυρο, με τις σακούλες από τα ψώνια του μάρκετ στο χέρι, και περίμενε την κορούλα του να επιστρέψει από το σχολείο, ώστε μαζί με τη σύζυγό του να φύγουν για το σπίτι που διατηρούν στα Πλατανίδια, όταν καθισμένος στην καρέκλα της τραπεζαρίας έχασε τις αισθήσεις του.

Οι προσπάθειες της γυναίκας του να τον συνεφέρει δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο αδερφός του, Νίκος, έμοιαζε με κεραυνό. Εσπευσε στο σπίτι και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα μονάδα του ΕΚΑΒ με καρδιολόγο μετέβη στο διαμέρισμα. Δυστυχώς ήταν ήδη αργά. Ο θάνατος είχε επέλθει ακαριαία και κανείς δεν πρόλαβε να πράξει το παραμικρό.

Σύμφωνα με τους οικείους του, προ διετίας περίπου ο Βασίλης Χατζησταματίου είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση, έκτοτε όμως η ζωή του κυλούσε χωρίς προβλήματα υγείας.

Ο Βασίλης Χατζησταματίου ήταν ένα εύστροφο μυαλό. Είχε αποφοιτήσει αριστούχος από τη Σχολή Ναυπηγών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ενώ είχε συνεχίσει τις σπουδές του με εξειδίκευση στην αξιοπλοϊα. Οι αποφάσεις του, όμως, σε νεαρή ηλικία τον απομάκρυναν από τις θάλασσες και τον οδήγησαν στη στεριά και στη Soryana. Μία ντισκοτέκ, που ξεχώρισε για πολλά χρόνια έως και το 1995 περίπου για τα ξεφαντώματά της και βρίσκονταν πρώτη στις προτιμήσεις των Βολιωτών για τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Ο επιχειρηματίας ταυτόχρονα ανέπτυξε μία ακόμη επιχείρηση, το «Ελαιοτριβείο» στο Σουτραλί, το οποίο επίσης λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία ως bar-restaurant.

Οταν έπειτα από πολλά χρόνια, ο Βασίλης Χατζησταματίου άφησε τις επιχειρήσεις του, οι οποίες είχαν ολοκληρώσει τον επιτυχημένο κύκλο τους, ασχολήθηκε με την αγροτική επιχείρηση της οικογένειάς του.

Ηταν ιδιαίτερα κοινωνικός, με πολλές γνωριμίες στο Βόλο και συναντώντας διαρκώς γνωστούς και φίλους, τους οποίους έσπευδε να χαιρετίσει, βαδίζοντας στο δρόμο.

Οι δικοί του άνθρωποι και όσοι τον γνώριζαν θα τον χαιρετίσουν σήμερα για τελευταία φορά, στις 11.30π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου