ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ για τα ιδιαίτερα στο 2ο Λύκειο

εδε-για-τα-ιδιαίτερα-στο-2ο-λύκειο-495903

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα -σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες- ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση «ιδιαιτεράκηδων» καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στις 4 Δεκεμβρίου 2013, ολοκληρώθηκε και φαίνεται ότι προέκυψαν ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Στο… μικροσκόπιο ανακριτή εκπαιδευτικού εμφανίζονται περισσότεροι του ενός καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, που φέρονται παράλληλα με την ιδιότητά τους ως εκπαιδευτικοί του Δημοσίου να κάνουν και ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές τους.

Η ολοκλήρωση της ΕΔΕ που ήδη διενεργείται, θα δείξει αν προκύπτουν τυχόν παράνομες -κατά το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα- πράξεις εκπαιδευτικών, που επισείουν κυρώσεις.

Το θέμα είχε αναδείξει ο «Τ» στις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε, οι μαθητές του σχολείου βρίσκονταν σε κατάληψη. Στο έγγραφο των αιτημάτων της κατάληψής τους που είχαν κοινοποιήσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατήγγειλαν ότι «καθηγητές χρησιμοποιούν το θεσμό του δημόσιου σχολείου για να προσελκύσουν μαθητές για ιδιαίτερα φροντιστηριακά μαθήματα». Η γραπτή καταγγελία ήρθε μάλιστα να… συνοδεύσει την αναγραφή συνθήματος σε τοίχο του σχολείο, τις προηγούμενες ημέρες. Με το σύνθημα οι μαθητές έβγαζαν στη… σέντρα ονομαστικά καθηγητή τον οποίο καλούσαν να μειώσει τις τιμές στα ιδιαίτερα μαθήματα. «… μείωσε τις τιμές στα ιδιαίτερα» έγραφαν στο σύνθημα στον τοίχο του σχολείου μαθητές.

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας των μαθητών, προκάλεσε αναστάτωση. Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο κλήθηκε να καταθέσει στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, Γ. Δοδοντσάκη.

Την ίδια ώρα, καθηγητές του σχολείου, εμφανίστηκαν να ετοιμάζονται για μηνύσεις εναντίον μαθητών τους για συκοφαντική δυσφήμιση. Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, διάβαζε σε camera τηλεοπτικών συνεργείων δήλωση μαθητών, βάσει της οποίας οι μαθητές φέρονται να ισχυρίζονταν ότι η καταγγελία τους ήταν προϊόν επιπολαιότητας.

Ακολούθησαν και έγγραφη ανάκληση της καταγγελίας των μαθητών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ωστόσο ο φάκελος δεν μπήκε στο αρχείο.

Η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης συνεχίστηκε, ολοκληρώθηκε και αυτές τις ημέρες διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να χυθεί φως στην υπόθεση που συντάραξε όχι μόνο το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, αλλά το σύνολο της εκπαιδευτικής οικογένειας του νομού.

Σχετικά άρθρα: «Τσιμπάνε» μαθητές για ιδιαίτερα

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στις 4 Δεκεμβρίου είχε αναδείξει το θέμα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου