ΤΟΠΙΚΑ

Kλείδωσε το χρίσμα ο Ομπάμα

kλείδωσε-το-χρίσμα-ο-ομπάμα-851206

Ιστορία γράφει ο Μπάρακ Ομπάμα, αφού γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός που εξασφαλίζει αρκετούς εκλέκτορες για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον, δηλώνει ότι δεν θα λάβει -ακόμα- αποφάσεις…
Έπεσε η αυλαία των προκριματικών για το χρίσμα -ο Ομπάμα κέρδισε τη Μοντάνα με 58% και η Χίλαρι τη Ν. Ντακότα με 56%- και σύμφωνα με την προβολή του CNN, ο Ομπάμα κλειδώνει το μαγικό αριθμό των εκλεκτόρων.
«Η σημερινή βραδιά συμβολίζει το τέλος ενός ιστορικού ταξιδιού και σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου ταξιδιού. Ενός ταξιδιού που θα οδηγήσει σε μια καλύτερη Αμερική» είπε στους οπαδούς του.
Πέντε μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Ομπάμα προηγείται του ΜακΚέην με 49% έναντι 44% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των USA Today/Gallup που δημοσιεύθηκε χθες.
Ο Ομπάμα χρειάζεται να γεφυρώσει το χάσμα στις τάξεις των Δημοκρατικών, και η διεισδυτικότητα της Κλίντον στις γυναίκες και τους Ισπανόφωνους καθιστούν ελκυστική την υποψηφιότητά της.
Πάντως η κυριαρχία της Κλίντον μεταξύ των λευκών της εργατικής τάξης εγείρει εκ νέου το ερώτημα, εάν η Αμερική είναι έτοιμη να εκλέξει έναν μαύρο πρόεδρο.
Τον Μπάρακ Ομπάμα συνεχάρη και ο Τζορτζ Μπους, διά της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο. Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τηλεφώνησε προσωπικά για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον Ομπάμα.
Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες ότι γνωρίζει πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ένας «καλός φίλος του Ισραήλ», αναγνωρίζοντας έμμεσα την ήττα της στον προεκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πανηγυρισμοί στην Κένυα
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά από το σπίτι της Σάρα Ομπάμα, στη δυτική Κένυα, για να γιορτάσουν τη νίκη του εγγονού της, του Μπάρακ Ομπάμα, στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Στο Κισούμου, κύρια πόλη της δυτικής Κένυας, δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν στην τηλεόραση την αναμετάδοση της ομιλίας του ο Ομπάμα. «Επιτέλους ένας από εμάς σκαρφαλώνει έως την υψηλότερη θέση στην Αμερική» δήλωσε ένας κάτοικος του Κισούμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου