ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν με «άδεια χέρια» από τα Γιάννενα

επέστρεψαν-με-άδεια-χέρια-από-τα-γι-851206

Ηττημένη, επέστρεψε από τα Γιάννενα, η Νίκη στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής… Οι κυανόλευκοι αδιάφοροι βαθμολογικά, «ανέστησαν» την τοπική Αθλητική Ενωση, που ήδη βρίσκεται στη Δ’ Εθνική και που πριν το χθεσινό ματς, στα τελευταία επτά παιχνίδια είχε πάρει μόνο τρεις βαθμούς και αυτούς στα χαρτιά από τον αγώνα με την Δόξα Δράμας. Το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας ηττήθηκε με 2-0, ενώ αναγκάστηκε για μισή ώρα να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χατζηπαντελίδη.
Το γεγονός είναι ότι η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά ταλανίζεται από πολλά αγωνιστικά προβλήματα στα τελευταία ματς, που έχουν επίπτωση στην εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο. Χθες το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας παρατάχθηκε σχεδόν… μισό. Δεν έφταναν οι απουσίες των τραυματιών, Σάμπλιακ, Κουτελιέρη, Χρέντσαρ και Καλαμπάκα και των τιμωρημένων Λάππα και Ντελμεκούρα και στο απουσιολόγιο την τελευταία στιγμή ήρθε να προστεθεί και ο Νίκος Βούλγαρης, που μάζεψε υγρό στον προσαγωγό. Ετσι με μοναδικό επιθετικό τον νεαρό Ντούλα και με τον στρατευμένο Κουτσογιάννη και τον προερχόμενο από πολύμηνη αποχή, λόγω τραυματισμού, Κουκουλή να επιστρατεύονται λόγω ανάγκης στο βασικό σχήμα, το τεχνικό τιμ έκανε αλχημείες για να βρει ενδεκάδα. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς ότι η Νίκη είχε δοκάρι, δέχτηκε το πρώτο γκολ από πέναλτι και στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε με δέκα παίκτες, καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν της πήγε καλά στο χθεσινό παιχνίδι. Το μόνο θετικό ήταν το ντεμπούτο του νεαρού Εμμανουήλ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Η Νίκη ήταν αυτή που μπήκε με διάθεση και έχασε μάλιστα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, αλλά η τύχη για πολλοστή φορά στα τελευταία ματς, της γύρισε την πλάτη. Συγκεκριμένα στο 9’ μετά από λάθος συνεννόηση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σιαράβα με τον αμυντικό Κατσάνο, ο Μητράκας έκλεψε την μπάλα, όμως το πλασέ που επιχείρησε «χτύπησε» πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε άουτ.
Οι κυανόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι ενώ φαινόταν ότι ήλεγχαν το ρυθμό και δεν θα αργούσε να έρθει το πρώτο τέρμα, στο 27ο λεπτό, ο Δρόσος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μακράκη. Ο διαιτητής από την Λάρισα κ. Αγγελακόπουλος, υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Καπίας που έστησε την μπάλα απέναντι από τον Καντιμοίρη ευστόχησε και έκανε το 1-0 για την ΑΕ Γιάννενα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε απειλήσει την εστία του συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας.
Οι παίκτες της Νίκης προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση και προς το τέλος του 45λεπτου έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Χατζηπαντελίδη. Στο 41’ σούταρε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μπρέγου έστρωσε ωραία για τον Χατζηπαντελίδη που έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Σιαράβας έπεσε σωστά και απέκρουσε, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Εμεινε με δέκα παίκτες…
Δεν έφταναν το δοκάρι και το πέναλτι που έγραψαν το 1-0 σκορ ημιχρόνου εις βάρος της Νίκης και χωρίς οι γηπεδούχοι να το αξίζουν και για δεύτερο συνεχόμενο ματς η κυανόλευκη ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες και μάλιστα αυτός που αποχώρησε ήταν ο πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος, Χρήστος Χατζηπαντελίδης. Ο Χατζηπαντελίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού σύμφωνα με το Λαρισαίο διαιτητή της αναμέτρησης έκανε θέατρο, εκβιάζοντας το πέναλτι στο 62’. Ετσι για μισή ώρα οι κυανόλευκοι είχαν αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα στην προσπάθεια των φιλοξενουμένων να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών της Νίκης να αλλάξουν τα δεδομένα και να «επιστρέψουν» στο παιχνίδι, το γκολ δεν ήρθε. Αντίθετα οι γηπεδούχοι που αναθάρρησαν μετά την αποβολή, στο 89’ διπλασίασαν τα τέρματά τους σε μια ξαφνική αντεπίθεση με τον Κάκαβο να βγάζει την παράλληλη σέντρα για τον Δρόσο, που πρόλαβε την έξοδο του Καντιμοίρη και έγραψε το τελικό 2-0.
Το μόνο που απομένει πλέον για τη Νίκη είναι να κλείσει με θετικό τρόπο την σεζόν απέναντι στη Λαμία την Κυριακή. Το γεγονός είναι ότι προστίθεται στους απόντες και ο Χατζηπαντελίδης, ενόψει της τελευταίας αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό, ενώ θα απουσιάζει όπως όλα δείχνουν και ο Βούλγαρης… Ετσι με τις «ρεζέρβες» το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας θα προσπαθήσει για το θετικό αποτέλεσμα.
Τέλος, όσον αφορά στην χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Φίλων Νίκης, η διοίκηση της ΠΑΕ εξέφρασε την άγνοια της για την συγκεκριμένη κίνηση, αφού φαινόταν πώς οι συζητήσεις βρίσκονταν σε θετικό επίπεδο.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 33Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
2 0
Σκόρερ: 27’ Καπίας πεν., 89’ Δρόσος
Κίτρινες: Καπίας, Κάκαβος, Δρόσος – Μακράκης
Κόκκινη: 62’ Χατζηπαντελίδης (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Ι. Αγγελακόπουλος (Λάρισα)
ΑΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σιαράβας, Κατσάνος, Καπίας, Κάκαβος, Κοτσίνας, Μπάρκας, Τομαράς, Δρόσος, Αλεξάνδροβιτς (56’ Καραμπίνας), Καλύβας, Κωνσταντάκος.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καντιμοίρης, Μπρέγου, Κωστής, Μπουτογιάννης, Μακράκης, Κουκουλής (86’ Εμμανουήλ), Χασάνογλου (57’ Γιαννουλίδης), Κουτσογιάννης, Μητράκας (61’ Δεμηρτζόγλου), Χατζηπαντελίδης, Ντούλας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου