ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης

μελέτες-αντιπλημμυρικής-θωράκισης-851206

Μέσω των μελετών που έχει ήδη συντάξει η ΔΕΥΑΜΒ ο Δήμος Βόλου θα δρομολογήσει τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αλέκος Βούλγαρης , επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την κατάθεση κοινής πρότασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν προχώρησε, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες της ΝΑΜ δεν κατέθεσαν τα τεχνικά στοιχεία που αφορούν στην υδραυλική ικανότητα των ρεμάτων και είχαν ζητηθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ, που στις συσκέψεις που προηγήθηκαν σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων, είχε καταθέσει τις σχετικές της προτάσεις πριν δύο μήνες.
«Δεν κατέστη δυνατόν να κατατεθεί κοινή πρόταση, υπογράμμισε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, που επισήμανε ότι τελικά η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει, έχοντας ήδη προϋπολογίσει ένα ποσό 200.000 ευρώ, σε συνεργασία με εξειδικευμένο ειδικό σύμβουλο, στη σύνταξη μελέτης για τον έλεγχο του δικτύου απορροής ομβρίων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Οι συνοικίες των Αγίων Αναργύρων, του Παλαιού Λιμεναρχείου και της Νεάπολης, δεν θα περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη μελέτη, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη συντάξει για τις συγκεκριμένες περιοχές άλλη μελέτη.
Ο πρόεδρος της διαδημοτικής επιχείρησης ανακοίνωσε χθες ότι άμεσα σε ειδική συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ θα συζητηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο για τη λειτουργία της επιχείρησης με ορίζοντα 5ετίας καθώς, όπως τόνισε ο κ. Βούλγαρης, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διεύρυνσης της επιχείρησης με τη συμμετοχή της Μακρινίτσας , του Δήμου Πορταριάς και Βελεστίνου, ενώ θα εξεταστεί σύντομα και το ενδεχόμενο ένταξης και του Δήμου Αγριάς.
Ο κ. Βούλγαρης εξάλλου προήδρευσε προχθές σε σύσκεψη στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού της επιχείρησης που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕΥΑΜΒ με ISO
Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα έχει στα χέρια της τις προτάσεις του ειδικού συμβούλου στον οποίο έχει ανατεθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των στοιχείων για την πιστοποίηση των υπηρεσιών της διαδημοτικής επιχείρησης.
Η υφιστάμενη κατάσταση έχει ήδη καταγραφεί και αναμένονται οι προτάσεις που θα περιλαμβάνουν ενδεχομένως και αλλαγές στον εσωτερικό οργανισμό της επιχείρησης, προκειμένου, εφόσον γίνουν, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να κατατεθεί η σχετική αίτηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης που χορηγεί το ISO.
Αντίστοιχη διαδικασία για ISO έχει γίνει και για το εργαστήριο της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ ( Βιολογικός Καθαρισμός) και, όπως επισημάνθηκε χθες, υπάρχει πλέον ετοιμότητα ώστε να υποβληθεί η αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Πιστοποίησης.
Όσον αφορά στη διαδικασία πιστοποίησης του εργαστηρίου της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Βούλγαρης υπογράμμισε χθες ότι η σχετική αίτηση έχει υποβληθεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες με το γραφείο που έχει επιλεγεί ως σύμβουλος για να προχωρήσει την όλη διαδικασία και το θέμα θα απασχολήσει το επόμενο συμβούλιο της επιχείρησης, προκειμένου βάσει των προτάσεων που θα γίνουν από τις Υπηρεσίες να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.
«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες πιστοποίησης τόσο συνολικά για τη ΔΕΥΑΜΒ, όσο και στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, σημείωσε ο κ. Βούλγαρης χθες, εξηγώντας ότι ενόψει του Δ΄ ΚΠΣ , η πιστοποίηση είναι επιβεβλημένη προκειμένου να γίνεται απευθείας η εκταμίευση των πόρων από τα κοινοτικά προγράμματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου