ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση του σχολικού έτους έως και έξι ημέρες

παράταση-του-σχολικού-έτους-έως-και-έξ-499486

Μέχρι και μία «ανάσα» πριν την πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα κάνουν μαθήματα ορισμένα Λύκεια αλλά και Γυμνάσια της Μαγνησίας, προκειμένου να καλύψουν τις ημέρες μαθημάτων που έχασαν λόγω των μαθητικών καταλήψεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Είκοσι – πέντε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, θα συνεχίζουν τα μαθήματα και μέσα στις γιορτές του Πάσχα και συγκεκριμένα, τις τρεις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη. Πρόκειται για τα… τυχερά σχολεία, αφού άλλα δέκα που έχουν πέραν των τριών ημερών κατάληψης, θα δουν τη σχολική χρονιά να παρατείνεται.

Για δέκα Γυμνάσια και Λύκεια, τα σχολικά μαθήματα θα παραταθούν κατά τέσσερις έως και έξι ημέρες. Έτσι, αντί η σχολική χρονιά να λήξει στις 17 Μαΐου, τα μαθήματα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα από 19 έως 23 Μαΐου, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της σχολικής ύλης.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταμετρήθηκαν οι ημέρες καταλήψεων ανά σχολική εβδομάδα και βγήκε ο κατάλογος των 35 συνολικά σχολικών μονάδων, που είτε θα κάνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα, είτε θα αναπληρώσουν τις ημέρες που έχασαν μετά τη λήξη του σχολικού έτους.

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης που βάζει φρένο στις μαθητικές καταλήψεις, έρχεται να βρει σχολικές μονάδες του νομού στο «κόκκινο», αν και όπως σχολιάζουν εκπαιδευτικοί κύκλοι, το φετινό κύμα καταλήψεων, δεν έχει καμία σχέση με το περσινό, οπότε και ορισμένα σχολεία, κυρίως ΕΠΑΛ, βρέθηκαν να μετρούν έως και 25 ημέρες κατάληψης!

Αναπληρωτές

Εν τω μεταξύ, καθήκοντα ως αναπληρωτές στη θέση συναδέλφων τους εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν, καλούνται να αναλάβουν πέντε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων.

Πρόκειται για ένα βιολόγο, ένα φιλόλογο, ένα μαθηματικό και δύο φυσικούς, που θα κληθούν να αναπληρώσουν κενά που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης σε σχολικές μονάδες κυρίως του Βόλου και μέχρι την Αγριά.

55 εργαζόμενοι

Παράλληλα, συνεχίστηκε και χθες η διαδικασία τοποθέτησης 55 εργαζόμενων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πρόκειται άμεσα να στελεχώσουν 26 καθαρίστριες, 14 κοινωνικοί λειτουργοί, εννέα επιστάτες και έξι ψυχολόγοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου