ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαίος Φορέας για τα απορρίμματα

ενιαίος-φορέας-για-τα-απορρίμματα-851206

Σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Μαγνησίας θα διερευνηθεί η μορφή που θα έχει ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που θα πρέπει να συσταθεί στο Νομό Μαγνησίας μέχρι τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
Ο δήμαρχος Βόλου σε συνάντηση που είχε προχθές στο γραφείο του ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του Μελετητικού γραφείου από την Αθήνα που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Περιφέρειας τις σχετικές διαδικασίες για το πλαίσιο που πλέον επιβάλλει τη σύσταση του νέου φορέα.
Η υπουργική απόφαση προτείνει δύο εναλλακτικές μορφές για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων είτε με τη σύσταση συνδέσμου είτε με τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ.
«Θα συζητήσουμε πρώτα με όλους τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ και την ΤΕΔΚ και μετά θα αποφασίσουμε ποια είναι η ιδανικότερη λύση» σημείωσε χθες ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, αναφέροντας παράλληλα ότι οι προθεσμίες πλέον είναι ασφυκτικές και θα πρέπει το συγκεκριμένο θέμα άμεσα να διευθετηθεί, ώστε οι περαιτέρω διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη Μαγνησία προβλέπεται στο νέο Φορέα να ενταχθούν ο ΧΥΤΑ Βόλου, ο ΧΥΤΑ Αργαλαστής, ο ΧΥΤΑ των Βορείων Σποράδων καθώς και ο ΣΜΑ Ανατολικού Πηλίου και Αλμυρού.
Σημειώνεται δε ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών ΥΠΕΧΩΔΕ και Υγείας θα ρυθμιστούν τα θέματα άσκησης τιμολογιακής πολιτικής σχετικά με την κοστολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών από τους εξυπηρετούμενους δημότες.
Στο Υπουργείο
Εσωτερικών
Την αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου Βόλου από το 20% του προγράμματος ΘΗΣΕΑ καθώς και τις δυνατότητες διασφάλισης επιπλέον κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων έθεσε ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Τετάρτη στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Βόλου, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα επικοινωνία και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ για τα παραπάνω θέματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου