ΤΟΠΙΚΑ

Στα θρανία έως τέλος Μαΐου

στα-θρανία-έως-τέλος-μαΐου-502297

Οι μαθητές σχολείων που βρέθηκαν σε κατάληψη περισσότερες από τρεις ημέρες

Πιο μακριά θα πάει φέτος η… βαλίτσα των σχολικών μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αριθμούν περισσότερες των τριών ημερών κατάληψης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης που βάζει φρένο στις μαθητικές καταλήψεις, έρχεται να βρει σχολικές μονάδες του νομού στο «κόκκινο».

Το σχολικό έτος φαίνεται ότι θα παραταθεί κατά μερικές ημέρες για σχολεία της περιοχής, που συμμετείχαν ενεργά στην… παράδοση των λουκέτων στις αυλόπορτες τη φθινοπωρινή περίοδο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η έναρξη της περιόδου των Πανελληνίων Εξετάσεων, φέτος ορίστηκε για τις 27 Μαΐου, δέκα ημέρες πιο αργά σε σχέση με πέρυσι, οπότε και ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών ξεκίνησε στις 17 Μαΐου.

Τα μαθήματα λήγουν κανονικά στις 16 Μαΐου. Όχι όμως για το σύνολο των σχολείων, που θα έχουν μία εβδομάδα στη διάθεσή τους να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος από τις καταλήψεις.

Οι πρώτες αναπληρώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τις ημέρες, Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη. Όσα σχολεία τέλεσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από τρεις ημέρες, θα παρατείνουν τη λειτουργία τους τον ερχόμενο Μάιο.

Ηδη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συγκεντρώνονται οι ημέρες κατάληψης κάθε σχολείου, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα και ποια σχολεία, θα συνεχίσουν τα μαθήματα και μετά την τυπική λήξη των μαθημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από το πρώτο κύμα καταλήψεων, έως τις 10 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 23 σχολικές μονάδες της περιοχής είχαν από μία έως και τέσσερις ημέρες καταλήψεων. Στο «κόκκινο» φαίνεται να βρίσκονται το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το Γενικό Λύκειο Αγριάς, που έχουν από τρεις ημέρες κατάληψης, αλλά και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με τέσσερις ημέρες και το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας, που είχαν επίσης τέσσερις ημέρες καταλήψεων.

Στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, εκτιμούν ότι η απόφαση θα βάλει… φρένο στα μαθητικά λουκέτα στις σχολικές αυλόπορτες, που αποτελούν… παράδοση κάθε φθινόπωρο και μετά την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου