ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Σκοποβολής

ολοκληρώνεται-το-κέντρο-σκοποβολής-503090

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν χθες μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με την εξασφάλιση κονδυλίων (500. 000 ευρώ) για την ολοκλήρωση σκοπευτηρίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίο και το οποίο παρουσιάστηκε ως «το μοναδικό σε όλη την Κεντρική Ελλάδα».

Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξέχασε μάλλον ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, το οποίο εκτιμάται ότι είναι έτοιμο σε περίπου 3 μήνες.

Ο γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Φίλιππος Γκριναφίδης, τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αυτή τη στιγμή το Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής, βρίσκεται ένα «βήμα» πριν την ολοκλήρωσή του επισημαίνοντας ότι θα είναι το μοναδικό στην Κεντρική Ελλάδα ολυμπιακών προδιαγραφών σκοπευτήριο που θα λειτουργεί νόμιμα με όλες τις άδειες, συνολικά 39.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γκριναφίδης ανάφερε: «Μέχρι στιγμής στο Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής είναι έτοιμες οι μηχανές εκτόξευσης, οι έξι πύργοι, τα στέγαστρα και το κτίριο υποστήριξης, τα οποία θα έρθουν να κουμπώσουν επάνω στα αγκύρια στήριξης».

Μέχρι στιγμής το κόστος των εργασιών έχει «αγγίξει» τις 400.000 ευρώ, πόσο που έχει διατεθεί από πόρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου.

Θα αναβαθμίσει την περιοχή

Τα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου κάνουν λόγο για ένα «όνειρο ζωής», το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή και θα προσφέρει πολλαπλά ωφέλει στον τομέα του τουρισμού.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου έχει ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου Βόλου για τη διαμόρφωση της πρόσβασης σε αγροτική οδό 1.300 μέτρων, καθώς και στο θέμα της ηλεκτροδότησης μέχρι τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Σκοποβολής. Ουσιαστικά όπως αναφέρουν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, πρόκειται για ένα πολύ μικρό κομμάτι συνολικά 300 μέτρων.

«Ζητάμε μια μικρή βοήθεια από το Δήμο Βόλο για ένα έργο Πανελλαδικής και Πανευρωπαϊκής προβολής, όπου μέσα από αυτό ο Δήμος θα επωφεληθεί στο έπακρο», τονίζει ο γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου.

Τι θα περιέχει το Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Απριλίου του 2014 και το νέο υπαίθριο Σκοπευτήριο θα περιέχει τρία σταντ πήλινου στόχου των ολυμπιακών αθλημάτων trap, double trap, skeet και sporting που θα γίνεται η σκοποβολή, στέγαστρο, ενώ δεξιά κι αριστερά θα βρίσκονται οι πύργοι που θα βγάζουν τους πήλινους στόχους. Μπροστά θα κατασκευαστεί μια καταπακτή από την οποία θα βγαίνουν στόχοι.

Παράλληλα θα ανεγερθούν ένα κτίριο υποστήριξης και ειδικός χώρος για οπλοβαστούς, όπου εκεί οι σκοπευτές θα τοποθετούν τα όπλα τους. Επίσης θα κατασκευαστεί αναψυκτήριο, ενώ ο περιβάλλον χώρος θα διανθιστεί με κορμούς δέντρων και άλλα διάφορα ξύλινα χωρίσματα.

«Το Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής θα γίνει πόλος έλξης αθλητών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι ο Κέντρο Σκοποβολής θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σκοποβολή είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα, που διαπλάθει χαρακτήρα, παιδεία αλλά και σωστούς κυνηγούς», καταλήγει ο γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Φίλιππος Γκριναφίδης.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου