ΤΟΠΙΚΑ

Υποκατανάλωση στα ακριβά μήλα

υποκατανάλωση-στα-ακριβά-μήλα-505022

Υποκατανάλωση στα ακριβότερα μήλα, δηλαδή αυτά με μεγαλύτερο μέγεθος, παρατηρεί, τους τελευταίους μήνες, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου. Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν από τη διοίκηση του Συνεταιρισμού, με αφορμή το ρυθμό πωλήσεων των μήλων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η οικονομική δυσχέρεια του κόσμου, έχει στρέψει περισσότερο τους καταναλωτές, στην αγορά μεσαίου και μικρού μεγέθους μήλα, τα οποία είναι φθηνότερα στην τιμή τους.

Ενδεικτικά, ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου κ. Διονύσης Βαλασσάς, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι ενώ παλιότερα πωλούνταν 150 τόνοι μεγάλων μήλων, τώρα πωλούνται 120 τόνοι μεγάλων μήλων. «Η οικονομική δυσχέρεια του κόσμου, παρατηρείται σε όλους τους τομείς και δεν κάνει εξαιρέσεις. Αυτό παρατηρείται ακόμη και στα μήλα, καθώς έχουν μειωθεί οι πωλήσεις των ακριβών μήλων και στρέφονται περισσότερο στα φθηνότερα (δηλαδή τα μεσαία και τα μικρά). Αυτά δεν τα λέμε τυχαία, αλλά έχουν αποδειχθεί από τη ροή των φετινών πωλήσεων», αναφέρει ο κ. Βαλασσάς.

Λιγότερα μήλα για

τη χρονιά που έκλεισε

Ως κακή χρονιά για την παραγωγή μήλων, σχολιάζει τη χρονιά που έκλεισε, ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, επισημαίνοντας ότι ήταν μειωμένα κατά 30%, συγκριτικά με το 2012, γεγονός που οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τόσο κατά την περίοδο της ανθοφορίας, όσο και στη διάρκεια λίγο πριν την συγκομιδή τους.

«Οι άσκημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή μας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ποσότητες των φετινών μήλων. Πέρα από τις δύο φορές που έπεσε στην περιοχή χαλάζι και προκάλεσε ζημιές, το τελειωτικό “χτύπημα” ήρθε με την ανεμοθύελλα που έριξε στο έδαφος πολλά μήλα, λίγο πριν τη συγκομιδή τους. Τη χρονιά που πέρασε μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ως προβληματική», κατάληξε ο κ. Βαλασσάς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, πως παρά τη μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα και των φετινών μήλων «Ζαγορίν» είναι εξαιρετική, με αυξημένη ζήτηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου