ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή η σπείρα διαρρηκτών

στη-φυλακή-η-σπείρα-διαρρηκτών-851206

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή οι τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι που είχαν συστήσει σπείρα, η οποία διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε αγροτικές αποθήκες και ειδικότερα στις περιοχές Βελεστίνου και Κάρλας.
Οι αστυνομικοί την προηγούμενη Τρίτη συνέλαβαν έναν 32χρονο και έναν 38χρονο κατοίκους Στεφανοβικείου, καθώς και έναν 24χρονο και έναν 28χρονο κατοίκους Διμηνίου, εργάτες, καθώς επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος δράστης, μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του Σέσκλου – Μαγνησίας και ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν αποθήκη ιδιοκτησίας 67χρονου κατοίκου Κερασιάς και αφήρεσαν γεωργικά μηχανήματα συνολικής αξίας 1.700 ευρώ. Στη συνέχεια οι τέσσερις δράστες διέρρηξαν αποθήκη ιδιοκτησίας 69χρονου κατοίκου Βόλου, απ όπου αφήρεσαν γεωργικά μηχανήματα αξίας 1.000 ευρώ.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω δράστες από τις 28 Απριλίου έως και τη στιγμή της συλλήψεώς τους διέπραξαν συνολικά άλλες 11 κλοπές – διαρρήξεις αποθηκών σε διάφορες αγροτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας, αφαιρώντας γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα συνολικής αξίας 8.650 ευρώ. Επιπλέον από τον τρόπο τέλεσης προκάλεσαν φθορές, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση, οι τρεις τελευταίοι δράστες προ τριμήνου είχαν εισέλθει και παρέμειναν παράνομα στη χώρα μας, στερούμενοι νόμιμου τίτλου διανομής. Στη κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ το όχημα μετακίνησής τους και τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου