ΤΟΠΙΚΑ

Πενθήμερη απεργία από τους καθηγητές

πενθήμερη-απεργία-από-τους-καθηγητές-851206

Σε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση έως και την ερχόμενη Παρασκευή προχωρούν οι ακαδημαϊκοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Πρόκειται για απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με μεγάλη συμμετοχή, αφού έλαβε υπόψη της τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράστηκαν, καθώς και το γενικότερο πλαίσιο δράσης και κινητοποιήσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ΠΟΣΔΕΠ.
Ο Σύλλογος καλεί τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε απεργιακή κινητοποίηση μέχρι και την Παρασκευή 23/2, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν στις τέσσερις πόλεις όπου εδράζουν Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων συγκαλεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου για την αποτίμηση των κινητοποιήσεων, αλλά και για συζήτηση για τις θέσεις των πανεπιστημιακών στα μεγάλα θέματα που συνεχίζουν να προβληματίζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στη συνέλευση θα τεθούν και ειδικότερα θέματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την ίδια ώρα οι πανεπιστημιακοί καλούν τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.
Καλεί δε την Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας να αποφασίσει το συμβολικό κλείσιμο του Ιδρύματος την Πέμπτη 22/2, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των υπό αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου