ΤΟΠΙΚΑ

Μια γιορτή αφιερωμένη στον Τόμυ…

μια-γιορτή-αφιερωμένη-στον-τόμυ-851206

Αφησαν για λίγο την πολιτική στην άκρη, ταξίδεψαν μέχρι τον Βόλο και έπαιξαν μπάσκετ στο ΕΑΚ για φιλανθρωπικό σκοπό, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς. Η ομάδα της Βουλής με πολλές απουσίες, αφού λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης και οι Κώστας Παταβούκας και Βασίλης Κικίλιας, αντιμετώπισε την μικτή ομάδα παλαιμάχων της Μαγνησίας, σε έναν αγώνα μπάσκετ διαφορετικό από τους άλλους, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Βολιώτη πρώην καλαθοσφαιριστή και προπονητή Θωμά Κουκουλέτσου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Για σένα, Τόμυ»
Ο Τόμυ, όπως τον ξέρουν οι φίλοι του και όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, από αναπηρικό καροτσάκι παρακολούθησε συγκινημένος την εκδήλωση. Είδε τους πρώην συμπαίκτες του να παίζουν προς τιμήν του και σίγουρα το σημαντικότερο είναι οτι το κλειστό της Νέας Δημητριάδας σχεδόν γέμισε…
Ο αγώνας σταμάτησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, για να μπει στο γήπεδο ο «πρωταγωνιστής» της γιορτής… Ενας από τους ανθρώπους που προσέφερε πολλά στο παρελθόν στο βολιώτικο μπάσκετ και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το χειροκρότημα κράτησε για μερικά λεπτά και όλοι σηκώθηκαν όρθιοι… Μέχρι ο Τόμυ να πάει στην κερκίδα στο κέντρο του γηπέδου και να παρακολουθήσει από κει το υπόλοιπο της αναμέτρησης. «Αυτός όλος ο κόσμος είναι εδώ για σένα, Τόμυ», του είπε ο πρόεδρος του ΣΔΚΜ, Αχιλλέας Τσιργούλας, που τον συνόδευσε στην είσοδό του και εκείνος έγνεψε απλά συγκινημένος το κεφάλι. Στον Τόμυ Κουκουλέτσο δόθηκε κάτι το ιδιαίτερο για να του θυμίζει αυτή την εκδήλωση και ότι έχει δεκάδες φίλους που είναι στο πλευρό του στη «μάχη» που δίνει. Μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των συμμετεχόντων, την οποία του παρέδωσε ο βουλευτής, Κώστας Αγοραστός.

Νικητές οι παλαίμαχοι Μαγνησίας
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, Βύρων Πολύδωρας, που προσπάθησε με γραβάτα και κοστούμι να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του στο μπάσκετ και αποθεώθηκε στο πρώτο σουτ. Πάντως προτίμησε να καθίσει με την πρώην βουλευτή, Ζέττα Μακρή και τον Δήμαρχο Βόλου, Αλέκο Βούλγαρη στην κερκίδα. Ο τελευταίος όμως δεν… άντεξε και στο δεύτερο ημίχρονο φόρεσε σορτσάκι και φανέλα, ενισχύοντας τους βουλευτές.
Οπως καταλαβαίνει κανείς, μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Βόλου, όπου συμμετείχαν όλοι όσοι έδωσαν το παρών. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το τελικό σκορ ήταν 83-52, με τους Παλαιμάχους της Μαγνησίας να αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που μέτρησε.
Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον κ. Βούλγαρη στον εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας της Βουλής, κ. Λοβέρδο, από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Φοινικόπουλο στην ΕΣΚΑΘ με τον κ. Φαρμάκη να παραλαμβάνει την πλακέτα, από τον πρόεδρο του ΕΑΚ κ. Καψιώτη στον ΣΔΚΜ και στον κ. Κορομηλά και τέλος από τον κ. Καρτάλη στον κ. Βούλγαρη.
Διοργανωτές του φιλανθρωπικού αγώνα ήταν ο Δήμος Βόλου μέσω του Αθλητικού του Οργανισμού και του ΕΑΚ, η ΕΣΚΑΘ και ο Σύνδεσμος των Διαιτητών (ΣΔΚΜ).
Για τη μικτή παλαιμάχων του Βόλου προπονητές ήταν η Ελένη Παπαθανασίου και ο Τάκης Παπουτσής και αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Δεληκούρας, Λάμπρος Πρέκας, Λευτέρης Κρατίδης, Πέπη Σατραζέμη, Νίκος Τσούκας, Βασίλης Καλογερόπουλος, Χρήστος Αλεξάκης, Αντώνης Ισόπουλος, Απόστολος Κουτίνας, Γιώργος Βλιώρας, Γιάννης Καρακατσούνης, Κώστας Κουρκούμπας, Βασίλης Καραΐσκος, Δημήτρης Δροσόπουλος, Αντώνης Μυριτζής.
Με την ομάδα της Βουλής συμμετείχαν οι: Κώστας Καρτάλης, Γιώργος Κασαπίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Αγοραστός, Άρης Λυχναράς, με προπονητή τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου