ΤΟΠΙΚΑ

Βαριές καταδίκες για υπεξαίρεση

βαριές-καταδίκες-για-υπεξαίρεση-851206

Καταδίκη για τους έξι από τους 14 κατηγορουμένους από το Βόλο αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για την υπόθεση υπεξαίρεσης τελών ταξινόμησης και μεταβίβασης Ι.Χ. αυτοκινήτων (καινούργιων και μεταχειρισμένων), ενώ αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι.
Ειδικότερα το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ ιδιοκτήτρια γραφείου διεκπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων στο Βόλο.
Σε κάθειρξη 9 ετών με στέρηση επίσης των πολιτικών της δικαιωμάτων για μία πενταετία, επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσία 10.000 ευρώ υπάλληλο της Εφορίας Νέας Ιωνίας, και σε κάθειρξη 7 ετών και εγγυοδοσία 10.000 ευρώ αντιπρόσωπο αυτοκινήτων του Βόλου.
Ακόμη επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών σε πρώην ειδικευόμενη υπάλληλο της Εφορίας, 3 ετών και 8 μηνών σε υπάλληλο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων του Βόλου και 3 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μαγνησίας.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οι ποινές τους θα εξεταστούν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε αθώες τρεις υπαλλήλους της Β’ ΔΟΥ Βόλου, τέσσερις αντιπροσώπους αυτοκινήτων και μία υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.
Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο παρέστη ως πολιτικώς ενάγων το Δημόσιο και απαίτησε την επιστροφή της απώλειας εσόδων ύψους 67.000 ευρώ από την υπάλληλο της Εφορίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας.
Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ωστόσο η πρώην ειδικευόμενη υπάλληλος στην Εφορία αναφέρθηκε στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είχε πάρει τη σφραγίδα των τριών υπαλλήλων της Β’ Εφορίας εν αγνοία τους και ανέφερε για τον εαυτό της ότι είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από αντιπρόσωπο αυτοκινήτων και την ιδιοκτήτρια τού γραφείου διεκπεραίωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου