ΤΟΠΙΚΑ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΥ: Δίωξη για χρηματισμό μαιευτήρα

εισαγγελια-βολου-δίωξη-για-χρηματισμ-851206

Ποινική δίωξη σε βάρος γιατρού της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου για παθητική δωροδοκία, ασκήθηκε χθες από την Εισαγγελία Βόλου στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιείται μετά από καταγγελίες για χρηματισμό.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει τόσο την περίπτωση συγκεκριμένου γιατρού που –σύμφωνα με μήνυση- πήρε «φακελάκι» 500 ευρώ από εγκυμονούσα και τα χρήματα που απαίτησε κατατέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό, όσο και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μαιευτική Κλινική.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να συνταχθεί πόρισμα από τους Επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας, που αναμένονται στο Βόλο μετά από αίτημα της Εισαγγελίας.
Για το πρώτο σκέλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η μηνύτρια υποστηρίζει ότι ένα μήνα πριν τον τοκετό ο γιατρός τη ρώτησε αν επιθυμεί να παρίσταται στη διαδικασία της γέννας. Εκείνη του απάντησε θετικά και τότε εκείνος, όπως αναφέρει στη μήνυσή της, έγραψε σε ένα χαρτί το ποσό των 500€. Η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, κατέθεσε τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό και το αντίγραφο της κατάθεσης έχει επισυνάψει στη μήνυση. Εκτός από τη μήνυση η γυναίκα έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια και έχει καταθέσει αγωγές σε βάρος του γιατρού, καθώς -όπως υποστηρίζει- μετά τον τοκετό είχε δυσκολίες και ο γιατρός δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον.
Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας Βόλου, πλέον δεν θεωρείται αδίκημα η λήψη χρημάτων από το γιατρό μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και εφ’ όσον ο ασθενής εκφράζει την επιθυμία να κάνει κάποιο δώρο. Είναι όμως αδίκημα ο γιατρός να απαιτεί χρήματα από τον ασθενή, όταν εκείνος βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης από τις υπηρεσίες του γιατρού.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μαιευτική Κλινική Βόλου, καταγγελίες που έγιναν στην Εισαγγελία Βόλου αναφέρουν ότι υπάρχει λίστα – ταρίφα, ανάλογα με το είδος του τοκετού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την καισαρική η «ταρίφα» ήταν 1.200 έως 1.500 ευρώ, για τον απλό τοκετό 500-600 ευρώ, ενώ για εξετάσεις γυναικολογικών προβλημάτων 100-200 ευρώ.
Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου μετέβη και πάλι η Πταισματοδίκης και έλαβε κα τις τελευταίες φωτοτυπίες που αφορούσαν στις εφημερίες των γιατρών στη Μαιευτική Κλινική της τελευταίας τριετίας, το βιβλίο τοκετών και το βιβλίο χειρουργείων. Από την εισαγγελική λειτουργό θα ερευνηθεί ποιοι γιατροί που δεν εφημέρευαν εμφανίζονταν στην κλινική μετά από συνεννόηση με εγκυμονούσες και φυσικά με το αζημίωτο, με διασταύρωση στα βιβλία τοκετού και χειρουργείων.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Βόλου θα ζητήσει την άρση του απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών των μαιευτήρων που εργάσθηκαν στην κλινική την τελευταία πενταετία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε χρηματισμός.
θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου όλων για την τελευταία πενταετία και με στόχο να διαπιστωθεί αν τα εισοδήματά τους συμπίπτουν με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου