ΤΟΠΙΚΑ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Περιμένουν στο ακουστικό τους το… ΑΣΕΠ

νεα-ιωνια-περιμένουν-στο-ακουστικό-το-851206

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας είναι ένας ακόμη από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν κρύβει, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου, τη δυσφορία του για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις προκηρύξεις και στην έγκριση των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι το πράσινο και η καθαριότητα.
Όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Κουφογιώργος, μπροστά σ΄ αυτό το ενδεχόμενο και με δεδομένες τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν, μέσα στις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει ο εργολάβος τις εργασίες συντήρησης του πρασίνου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Το συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας, που έχει διάρκεια μέχρι τον Οκτώβριο, έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και με τον τρόπο αυτό ελπίζεται, όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, ότι θα καλυφθεί έστω και σε μικρό βαθμό η καθυστέρηση που παρατηρείται από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού στην υπηρεσία . Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας υπενθυμίζει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του περασμένου Μαρτίου ελήφθη απόφαση για την πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, δέκα ατόμων μόνιμου προσωπικού, ωστόσο ακόμη το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δεν έχει ανάψει το « πράσινο φως», προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών από τους υποψήφιους. Ίσως μέσα στον Ιούνιο, λέει ο κ. Κουφογιώργος, μας ειδοποιήσουν να προχωρήσουμε στην προκήρυξη.
Από την άλλη ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει στείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ΑΣΕΠ όλα τα δικαιολογητικά με τη μοριοδότηση των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πρόσληψη και των 21 θέσεων μόνιμου προσωπικού για την υπηρεσία Καθαριότητας. Συνολικά 550 άτομα συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το διαγωνισμό, από τον οποίο τελικά θα επιλεγούν 15 άτομα με την ειδικότητα συνοδών απορριμματοφόρων, τρεις οδηγοί, ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ένας μηχανικός αυτοκινήτων και ένας οδηγός για τα όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα της υπηρεσίας (σάρωθρο, τσαπάκι κ.α ). Ο Αντιδήμαρχος εκτιμά ότι μέσα στον Ιούνιο ίσως ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη του προσωπικού που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη.
Εξάλλου ενόψει του καλοκαιριού και σε μία προσπάθεια βελτίωσης της αποκομιδής των απορριμμάτων της πόλης, η Δημοτική Αρχή εδώ και δεκαπέντε μέρες έχει προχωρήσει στην αποκομιδή των απορριμμάτων και το Σάββατο και από τους πέντε τομείς στους οποίους είναι χωρισμένη η Νέα Ιωνία (Κέντρο, Νέο Δέλτα, περιοχή Ξηροκάμπου, περιοχή Αλιβερίου, περιφερειακοί οικισμοί). Επίσης από τον επόμενο μήνα η Διεύθυνση Καθαριότητας θα προχωρήσει σε συνεργασία με εργολάβο στο πλύσιμο των κάδων. Σήμερα, λέει ο κ. Κουφογιώργος,, οι κάδοι πλένονται μία φορά την εβδομάδα. Ελπίζουμε, τονίζει, με τη συνεργασία του ιδιώτη, που θα χρησιμοποιεί το δικό του πλυντήριο κάδων, θα έχουμε τη δυνατότητα οι κάδοι να πλένονται και να απολυμαίνονται κάθε δύο – τρεις μέρες.
Εξάλλου μέσα στις επόμενες μέρες ο Δήμος Νέας Ιωνίας περιμένει ένα ακόμη απορριμματοφόρο, αυξάνοντας έτσι στα έξι το συνολικό αριθμό απορριμματοφόρων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος. Συνολικά στη Νέα Ιωνία είναι τοποθετημένοι 1.100 κάδοι.. Όταν αναλάβαμε στις αρχές του 2007, λέει ο κ. Κουφογιώργος, οι κάδοι ήταν 900. Είναι και αυτό ένα ενδεικτικό στοιχείο της ραγδαίας ανάπτυξης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις επεκτάσεις της, η πόλη της Νέας Ιωνίας, λέει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου