ΤΟΠΙΚΑ

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ – ΚΑΡΛΑ: Σύλληψη σπείρας διαρρηκτών

βελεστινο-καρλα-σύλληψη-σπείρας-δι-851206

Τετραμελής σπείρα διαρρηκτών Αλβανών υπηκόων που χτυπούσε στην περιοχή του Βελεστίνου και της Κάρλας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Βελεστίνου, μετά από συστηματική αξιοποίηση των στοιχείων. Η σπείρα, που είχε ως στόχο αγροτικές αποθήκες, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός περίπου κατάφερε να διαπράξει 11 κλοπές – διαρρήξεις γεωργικών μηχανημάτων – προϊόντων συνολικής αξίας 8.650 ευρώ και προκαλώντας υλικές ζημιές 4.000 ευρώ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχθές το πρωί συνέλαβαν έναν 32χρονο και έναν 38χρονο κατοίκους Στεφανοβικείου, όπως και ένα 24χρονο και έναν 28χρονο κατοίκους Διμηνίου, εργάτες, καθώς επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος δράστης, μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του Σέσκλου Μαγνησίας και ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν αποθήκη ιδιοκτησίας 67χρονου κατοίκου Κερασιάς και αφήρεσαν γεωργικά μηχανήματα συνολικής αξίας 1.700 ευρώ. Στη συνέχεια οι τέσσερις δράστες διέρρηξαν αποθήκη ιδιοκτησίας 69χρονου κατοίκου Βόλου, απ όπου αφήρεσαν γεωργικά μηχανήματα αξίας 1.000 ευρώ.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω δράστες από τις 28 Απριλίου έως και τη στιγμή της συλλήψής τους διέπραξαν συνολικά άλλες 11 κλοπές – διαρρήξεις αποθηκών σε διάφορες αγροτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας, αφαιρώντας γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα συνολικής αξίας 8.650 ευρώ. Επιπλέον από τον τρόπο τέλεσης προκάλεσαν φθορές που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση, οι τρεις τελευταίοι δράστες προ τριμήνου είχαν εισέλθει και παρέμειναν παράνομα στη χώρα μας, στερούμενοι νόμιμου τίτλου διαμονής. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ το όχημα μετακίνησής τους και τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.
Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, η οποία άσκησε δίωξη σε βάρος τους σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Σύλληψη
λαθρομεταναστών
Στο μεταξύ χθες στις 4.15 τα ξημερώματα, λίγο πριν την Αγριά, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μαγνησίας συνελήφθησαν 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Χαλκίδας, άεργος, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και 40χρονος και 23χρονος υπήκοοι Αλβανίας, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ο 29χρονος οδηγούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που ανήκε σε 55χρονο κάτοικο Αθηνών, χωρίς άδεια οδήγησης και μετέφερε τους δύο ομοεθνείς του, που είχε παραλάβει από μη ελεγχόμενο σημείο του Νομού Φλώρινας, με προορισμό τις Μηλιές, έναντι προσυμφωνηθέντος ποσού 900 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλονταν από συγγενικά πρόσωπά τους κατά την άφιξή τους στο σημείο προορισμού.
Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία άσκησε σε βάρος τους δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου